Öğretmen, Diyanet'teki eğitim uzmanı kadrosuna atanabilir mi?

24/07/2019 23:26:00
Yazdır

Soru

Merhaba bir konu hakkında bilgi almak için yazıyorum en kısa zamanda cevap verirseniz çok sevinirim.
4 yıllık fen edebiyat fakültesi mezunuyum, eğitim fakültesi formasyonum var. 19 yıldır aile bakanlığında kadrolu öğretmenim.
Şu anda ilahiyat fakültesi 2 yıllık mezunum. diyanet işleri başkanlığına kuırumlar arası geçiş ile eğitim uzmanı olarak geçebilir miyim ?
Teşekkür ederim.

Cevap

Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 44. maddesinde unvan eşdeğerliğine ilişkin olarak şu hüküm yer almaktadır:

"ç) Dördüncü kademe: APK uzmanı, din hizmetleri uzmanı, eğitim uzmanı, vakit hesaplama uzmanı, uzman, uzman imam-hatip, uzman Kur'an kursu öğreticisi, baş müezzin-kayyım, tabip, diş tabibi.

d) Beşinci kademe: Öğretmen, sosyolog, psikolog, çözümleyici, mütercim, kütüphaneci, istatistikçi, astronom, mühendis, mimar, imam-hatip, Kur'an kursu öğreticisi, cami rehberi, programcı, ayniyat saymanı, teberrukat saymanı, musahhih, şef, tekniker, sağlık teknikeri, biolog, yönetmen, prodüktör, film yapımcısı, ses kayıtçısı, ışıkçı, montajcı, spiker, muhabir, kameraman, müezzin-kayyım, bilgisayar işletmeni, teknik ressam, teknisyen, grafiker, hemşire, sağlık teknisyeni, laborant, veri hazırlama ve kontrol işletmeni."

Bu hükme göre, öğretmen unvanındaki bir memurun, eğitim uzmanı kadrosuna, Diyanet İşleri Başkanlığında açılacak görevde yükselmeye girmeksizin atanması mümkün değildir.

Bu soru 5,139 defa okundu. 1 Yorum yapıldı
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam