Farklı alanda doktora yapsam sınavsız mühendis atanabilir miyim?

21/09/2019 19:59:00
Yazdır

Soru

Bir kamu kuruluşunda teknisyen olarak görev yapmaktayım.ziraat mühendisliği mezunuyum.kurumumda ziraat mühendisliği kadrosu açılmamaktadır.kurum değişikliği ise zor bir iş olduğu için sorum şu yönde;doktorayı ziraat fakültesi harici bir bölümde yapsam kurum doktoraya bağlı ziraat mühendisi kadromu sınavsız verirmi.teşekkürler

Cevap

Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmeliğin ek 3 üncü maddesi:

"Ek Madde 3 - Bu Yönetmelik kapsamındaki personelin, en az ortaöğretim düzeyinde mesleki veya teknik eğitim sonucu ihraz edilen unvanlara ilişkin görevlere atanmaları, bu Yönetmelikte belirtilen usul ve esaslar çerçevesinde yapılacak unvan değişikliği sınavı sonundaki başarısına göre gerçekleştirilir.

Bu Yönetmelik kapsamındaki personelden doktora öğrenimini bitirmiş olanlar, unvan değişikliği sınavına katılmaksızın öğrenimle ihraz edilen görevlere atanabilirler."

Bu hükme göre herhangi bir alanda doktora yapan mühendislik mezunu teknisyenin, eğer kurumun ihtiyacı varsa teknisyenlikten sınavsız olarak mühendis kadrosuna atanabileceğini değerlendiriyoruz. Ama burada kurumun atama zorunluluğu olmadığını tekrar vurgulayalım.

Bu soru 7,639 defa okundu.
YORUMLAR
Bu soruya henüz yorum yapılmamış.
İlk yorumu siz ekleyin.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam