Teknisyen, başka bir kuruma tekniker olarak atanabilir mi?

08/05/2016 19:03:00
Yazdır

Soru

Adalet Bakanlığı'na bağlı bir ilçe Adliyesinde 02.06.2011 yılından itibaren Teknisyen kadrosunda Tekniker olarak çalışmaktayım. Bir Devlet üniversitesinde hali hazırda açık olan Tekniker kadrosuna kurumlar arası naklen atama yolu ile geçiş için başvurusu yapacağım. Bu durumda Üniversitedeki Tekniker kadrosuna direkt atamam yapılır mı? Yoksa naklen geçiş için Teknisyen kadrosuna mı başvurmalıyım? Yardımlarınızı istirham eder, iyi çalışmalar dilerim.

Cevap

Kamu kurumlarında memur olarak çalışanların unvan değişiklikleri, Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğine göre düzenlenmektedir.

Yönetmeliğin ek 3. maddesinde yer alan hüküm şu şekildedir:

"Bu Yönetmelik kapsamındaki personelin, en az ortaöğretim düzeyinde mesleki veya teknik eğitim sonucu ihraz edilen unvanlara ilişkin görevlere atanmaları, sözlü sınava ilişkin hükümleri hariç olmak üzere bu Yönetmelikte belirtilen usul ve esaslar çerçevesinde yapılacak unvan değişikliği sınavı sonundaki başarısına göre gerçekleştirilir."

Bu hüküm nedeniyle teknisyen kadrosunda çalışan bir memurun başka bir kuruma tekniker olarak atanması mümkün değildir.

Teknisyen, başka bir kuruma ancak teknisyen olarak geçebilir, sonrasında o kurumda teknikerlik için unvan değişikliği sınavı açılırsa, sınava diğer adaylarla eşit şartlarda girebilir.

Yani unvan değpişikliği sınavı olmaksızın bir teknisyenin tekniker olarak atanması hem kendi kurumunda hem de başka bir kurumda mümkün değildir.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam