Memurlar.Net

Yazdırma Seçenekleri : Renkli Yazdır Siyah Beyaz Yazdır Resimleri Gizle
https://sorucevap.memurlar.net/soru/3490/ust-ogrenim-diplomami-verdigim-halde-maasima-yansimadi.html
Yazdırılma Tarihi : 19 Nisan 2024 Cuma 02:32

Üst öğrenim diplomamı verdiğim halde maaşıma yansımadı

14/09/2017 21:01:00
Yazdır

Soru

Merhaba Sayın Yetkili;

Ben kadrolu memur olarak Programcı unvanında çalışıyorum. Memur olmadan önce Teknik Eğitim Fakültesi Bilgisayar Sistemleri Öğretmenliğini bitirdim. Memur olduktan sonra da Bilgisayar Mühendisliğini okudum ve bu yaz Bilgisayar Mühendisliğinden mezun oldum. 14 Ağustos 2017 tarihinde diplomamı Personel Müdürlüğüne verdim. 16 Ağustos 2017 günü bana "Bilgisayar Mühendisliğini bitirdiğiniz anlaşılmıştır" gibi yazı geldi. Bizim kurum olarak kullandığımız sistemden özlük bilgilerime baktım Bilgisayar Mühendisliği mezunu olarak gözüküyordum. Bugünkü bordroma baktım fakat Mühendislikten doğan zam ve tazminatlar bordroma yansımamış. Mutemetlik bölümünü aradım. Personel Müdürlüğünün kendilerine haber vermediklerini söylediler ve artık haberlerinin olduklarını ve sonraki ay (ekim2017) zamlı maaşımı alacağımı söylediler. Fakat Eylül2017 maaşıma yapılması gereken zammı veremeyeceklerini söylediler. Geriye doğru hiçbir şekilde ek para veremeyeceklerini söylediler. Ekim2017' de de sadece zamlı maaş alacağımı 14Eylülde haberlerinin olmasına rağmen başka ek para alamayacağımı söylediler.

Böyle bir şey mümkün mü yapılan hata sonucu bana maaş farkını vermiyorlar. Ne yapmam gerekir?

Şimdiden çok teşekkür ederim.

İyi günler.

Cevap

17/04/2006 tarihli ve 2006/10344 sayılı Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Bakanlar Kurulu Kararının 4/e maddesi:

"Kurumların teknik ve sağlık hizmetleri sınıflarına ait kadrolarında bulunanlardan, bulundukları hizmet sınıflarına atanılabilecek mesleki bir üst öğrenimi bitirenlere, cetvellerde ayrıca belirtilen istisnai durumlar hariç olmak üzere, kariyerleri (mesleki üst öğrenimleri) esas alınarak zam ve tazminat ödenir. Kadroları teknik ve sağlık hizmetleri sınıflarında bulunanlardan, bulundukları hizmet sınıflarından bir kadroya atanılamayacak herhangi bir üst öğrenimi bitirenlere ise bitirdikleri üst öğrenimden dolayı zam ve tazminat ödenmez."

160 sayılı Tebliğin Ortak Açıklamalar bölümü:

"3- Kararın 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (e) bendinde de belirtildiği üzere, kadroları teknik ve sağlık hizmetleri sınıflarında bulunan personelden, bulundukları hizmet sınıflarına atanılabilecek mesleki bir üst öğrenimi bitirerek, diploma veya çıkış belgelerini kurumlarına ibraz edenlere, intibak işlemlerinin yapılıp yapılmadığına bakılmaksızın, belgelerin kuruma ibrazını takip eden ay başından geçerli olmak üzere, ita amirlerinden alınacak ödeme onayı ile, cetvellerde ayrıca belirtilen istisnai durumlar hariç olmak üzere bitirilen aynı sınıfla ilgili mesleki üst öğrenimin karşılığı olan zam ve tazminatlar ödenecek, bunlar için ayrıca yıl içinde kontrol işlemi yapılmayacaktır.

Programcılık bölümü üstüne bitirdiğiniz bilgisayar mühendisliği diplomanızı kurumunuza ibraz ettiğiniz tarihi takip eden ay başından geçerli olmak üzere üst öğreniminize göre zam ve tazminat almanız gerektiğini düşünüyoruz.

Kurumunuzun birimleri arasında bilgilendirmede yaşanan aksaklık hak kaybına sebep olmamalıdır. Çünkü tebliğdeki hüküm bu konuda "belgenin kuruma ibraz edildiği tarihi takip eden aybaşını" işaret etmiştir.

Sorunuza göre 14 Ağustos 2017 tarihinde diplomanızı Personel Müdürlüğüne verdiğinizden 15 ağustos tarihinde maaşınızın diplomanıza göre ödenmesi gerekirdi. Ancak yeni maaş hesabı o tarihe yetişmeyeceğinden sonrasında 15 ağustos tarihinden başlatılarak geriye dönük maaş farkı yatırılması gerektiğini düşünüyoruz. Kurumunuza durumu belirterek dilekçeyle başvurmanız halinde sorun çözülecektir.

BENZER SORULAR
17.11.2018Üst öğrenim intibakında kanunda olmayan şartlar aranıyor
31.01.2018Aile Bakanlığında öğretmenim dershanede geçen hizmetim intibakta sayılır mı?
29.01.2018Yüksek lisansta ingilizce hazırlık yılı için kademe verilir mi?
17.10.2017Dershanede çalıştığım süreler memurluğumda sayılır mı?
02.10.2017Sözleşmeli personelde diploma intibakı mümkün mü?
01.10.2017Öğretmenim, sağlık yönetimi bölümünü bitirirsem ek derece alabilir miyim?
21.09.2017KOSGEB personeli 8 yıla 1 kademe uygulamasından yararlanabilir mi?
15.09.2017Vekil imamlıkta ve askerlikte geçen süre kıdem aylığında sayılır mı?
14.09.2017Üst öğrenim diplomamı verdiğim halde maaşıma yansımadı
13.09.2017Mühendislik mezunu sağlık personeli memurluğa girişte ilave 1 dereceden yararlanır mı?