TCDD personeliyim, Ulaştırma Bakanlığının görevde yükselme sınavına başvurabilir miyim?

19/12/2017 15:21:00
Yazdır

Soru

İyi çalışmalar dilerim;

TCDD'de çalışan Mühendis ünvanlı personel olarak, Ulaştırma Bakanlığı tarafından açılan görevde yükselme sınavına katılma hakkım var mıdır?

Teşekkür ederim.

Cevap

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinin 2. Maddesi:

"Bu Yönetmelik; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının merkez ve taşra teşkilatında 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi görev yapan memurlardan bu Yönetmeliğin 5 inci maddesinde sayılan kadrolara görevde yükselme ve unvan değişikliği suretiyle asaleten atanacakları kapsar."

Bakanlığın güncel sınav duyurusu:

"İlan edilen kadrolar için belirlenen genel ve özel şartları başvuru tarihinin son günü itibarıyla taşıyan Bakanlık Merkez ve Taşra Teşkilatı kadrosunda 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (A) bendi kapsamında görev yapan personel, başvuru şartlarını taşıdığı farklı unvanlı kadrolardan sadece biri için duyuruda belirtilen şekilde başvuruda bulunabilir.

Bakanlık merkez ve taşra teşkilatı kadrosunda olup kurum dışında geçici olarak görev yapan personel ile aylıksız izinde (askerlik, doğum vb.) bulunanlar dahil olmak üzere, ilgili mevzuatı uyarınca verilen izinleri kullanmakta olan (sıhhi izin, rapor vb.) personel Ek-1'de yer alan Sınav Başvuru Formunu doldurup imzalayarak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı adresine şahsen veya posta yoluyla başvuruda bulunabilirler."

Yönetmeliğe ve duyuruya göre Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarına bakanlığın merkez ve taşra teşkilatı kadrolarında görev yapan memurlar başvurabilmektedir. Bakanlığın ilgili kuruluşu olan TCDD nin personelinin bu şartı taşımadığını değerlendiriyoruz.

Sonuçta Bakanlığın görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavına başvuramayacağınızı düşünüyoruz.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam