Taşeronum kadroya geçtikten sonra KPSS atamalarında tercih yapabilir miyim?
Soru
MERHABALAR KOLAY GELSİN. TAŞERONA KADRO HAKKINDA BİR SORU SORMAK İSTİYORUM ÜNİVERSİTE HASTANESİNDE HEMŞİRE OLARAK GÖREV YAPARKEN ÇIKAN YASAYLA İŞÇİ KADROSUNA GEÇERSEK KPSS ATAMALARINDA MEMURLUK VEYA SÖZLEŞMELİ ALIM İÇİN TERCİH YAPABİLİRMİYİZ. ( LİSANS MEZUNU HEMŞİRE)
Cevap
696 sayılı KHK ile taşeron işçiler kamuda işçi kadrolarına geçiriliyor. KHK'da İşçi kadrolarına geçenlere belirli süre çalışma zorunluluğu getirilmemiştir. Geçiş tamamlanınca diğer işçi kadrolarındakilerle aynı durumda olacaklar.
Bu nedenle işçi kadrosuna geçtikten sonra KPSS atamalarında memurluk ya da sözleşmeli alım için tercih yapabileceğinizi, yerleşmeniz halinde istifa ederek memurluk ya da sözleşmeliye geçebileceğinizi düşünüyoruz.
Bu soru 6,536 defa okundu. 3 Yorum yapıldı