Aile Bakanlığında öğretmenim dershanede geçen hizmetim intibakta sayılır mı?

31/01/2018 23:13:00
Yazdır

Soru

Sayın Memurlar.net yöneticileri size danışmak istediğim bir soru var. Ben Aile Sosyal Politikalar bakanlığında öğretmen olarak çalışmaktayım. Kuruma atanmadan önce özel dershanelerde Öğretmen olarak çalıştım. https://www.memurlar.net/haber/11058/memuriyet-disindaki-hizmetlerin-degerlendirilmesi.html haberinize göre özel sektörde çalışanlar için Milli Eğitim Bakanlığı emrinde memuriyet kabul edenlerin diye yazıyor. Ben Aile bakanlığına gerekli evrakları göndersem acaba intibak birleştirilmesi yapılır mı? bizim bakanlığımızın bu yönde kararını bilmiyorum ama sorduğum insanlar bu MEB'de geçerli olur dediler. Şimdiden teşekkür ediyorum, kolay gelsin

Cevap

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 36/C-5 maddesi:

"Özel okullarda öğretmenlik veya yöneticilik yaptıktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı emrinde memuriyet kabul edenlerin özel okullarda geçen hizmet sürelerinin 2/3 ünün her yılı bir kademe ilerlemesine ve her üç yılı bir derece yükselmesine esas olacak şekilde değerlendirilir. Yukarıdaki fıkralara göre, değerlendirilecek hizmet süresinden sadece özel sektörde geçen süre 12 yılı geçemez."

"Milli Eğitim Bakanlığı emrinde memuriyet" ibaresinden, sadece MEB emrindeki öğretmenlik ile aynı Bakanlıktaki diğer memurlukların anlaşılması gerektiğini düşünüyoruz.

Aile Bakanlığında çalıştığınızdan dershanedeki hizmetlerinizin intibakınızda sayılamayacağını değerlendiriyoruz.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam