Sözleşmeliyim başka kuruma geçmek için istifa edeceğim 1 ay önceden dilekçe vermem mi gerekiyor?

19/02/2018 09:45:00
Yazdır

Soru

Merhabalar,

4/b sözleşmeli büro memuru olarak görev yapmaktayım. 2017/2 merkezi atama ile DHMİ'ye atandım. DHMİ tarafından atama kararnamesi çıkarılınca mevcut görevimden istifa edip DHMİ'de göreve başlayacağım. Lakin sözleşmeli çalıştığım kuruma 1 ay önceden istifama ilişkin dilekçe vermem gerekiyor mu?

Teşekkür ederim.

İyi çalışmalar.

Cevap

Sorunuza göre istifanız 4B Esaslara göre, DHMİ'ye atamanız 399 sayılı KHKye göre olacak.

657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 4. maddesinin (B) bendine göre 06.06.1978 tarih ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararında "Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar" yürürlüğe konulmuştur.

Esasların ek 6. Maddesi:

"Sözleşmenin feshi

Ek madde 6- Personel; kendi isteği ile bir ay önceden haber vermek koşuluyla veya Ek 1 inci maddenin dördüncü fıkrasının (b) ve (c) bendi uyarınca sözleşmeyi tek taraflı feshedebilir."

Esasların 7. Maddesi:

"Bu statüde çalışanların sözleşme koşullarına uymaması nedeniyle kurum tarafından, sözleşme esasları dışında herhangi bir nedenle çalışanlar tarafından, sözleşmesinin feshedilmesi veya yenilenmemesi hallerinde, iş sonu tazminatı ödenmez."

Esaslara göre sözleşmenizi feshedebilmek için bir ay önceden kurumunuza haber vermeniz gerekmekte. Ancak bu şarta uymadan görevinizden ayrılmanızın yeni görevinize atanmanıza engel olmayacağını düşünüyoruz. Tabi bu durumda iş sonu tazminatınızı alamayacağınızı da belirtmeliyiz.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam