Ek bölge tazminatım yanlış mı hesaplanıyor?

04/07/2018 10:32:00
Yazdır

Soru

İyi günler. Kastamonu programcı kadrosunda çalışmaktayım. Maaşımın ek tazminat kısmı (bölge farkı, kastamonu ikinci bölgede yer almaktadır.) konusunda net bir bilgi almak istiyorum. Sizin maaş hesaplama robotunda ek tazminat oranı %11 olarak görünmektedir. bizim mutemet bu oranı %4 olarak uyguluyor. konuyu biraz araştırdım, ..com diye bir sitede baktım orada da %4 olarak görünüyor. sorum şu: sizin maaş hesaplama robotu mu doğru yoksa bizim mutemetin uyguladığı oran mı. yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

Cevap

Zam ve Tazminat Kararnamesi:

"Bölgelere göre verilecek ek özel hizmet tazminatı

MADDE 7 - (1) Teknik ve sağlık hizmetleri sınıflarına dahil kadrolarda bulunan ve ekli IV sayılı Cetvelde gösterilen yerleşim birimlerine sürekli görevle atananlara, bu yerlerde fiilen çalıştıkları sürece, ekli II sayılı Cetvelin (E) ve (F) bölümlerinde bölgeler itibarıyla belirlenen özel hizmet tazminatı oranları ek olarak ödenir ve bu ek tazminatın ödenmesinde aşağıdaki esaslar uygulanır."

2018-2019 Toplu Sözleşmesi:

"Programcı ve çözümleyicilerin zam ve tazminatları

Madde 25- (1) 2006/10344 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Karara ekli (I) sayılı Cetvelin "(B) Teknik Hizmetler Bölümü"nün 4 üncü ve 5 inci sıralarında öğrenim durumları ve hizmet yılları dikkate alınarak öngörülen iş güçlüğü ve temininde güçlük zammı puanları ile (II) sayılı Cetvelin "(E) Teknik Hizmetler" bölümünün 1 inci sırasının (d) bendi ile 2 nci sırasında öğrenim durumları ve dereceler itibarıyla öngörülen tazminat ve ek tazminat oranları, kadroları teknik hizmetler sınıfına dahil programcı ve çözümleyici unvanlı kadrolarda bulunan Devlet memurları için de uygulanır. Bunlara anılan Bakanlar Kurulu Kararının diğer bölümlerinde belirlenmiş olan zam ve tazminatlar ödenmez."

(II) sayılı Cetvelin "(E) Teknik Hizmetler" bölümünün 1 inci sırasının (d) bendi ile 2 nci sırasında ek tazminatlar

1.Bölge için %4

2.Bölge için %11 görünüyor.

Zam ve Tazminat Kararnamesi eki IV SAYILI CETVEL de Kastamonu Kalkınmada 2. Öncelikli Yöre sayılmış.

Sonuçta ek bölgesel tazminatınızın %11 olması gerektiğini yani maaş robotumuzun doğru olduğunu düşünüyoruz.

Bu soru 8,570 defa okundu. 2 Yorum yapıldı
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam