Sözleşmeliyim, askerlik sürem yıllık izin hesabına katılır mı?

23/07/2018 09:40:00
Yazdır

Soru

Merhaba , 4b sözleşmeli personel olarak 2017 martta hastanede işe başladım . 13 aralik 2017 de askerlik vazifesi icin kurumdan ayrildim ve 13 haziranda askerlik bitince geri dönüş yaptım. Askerlik hizmetim sürecince yıllık izin hakkım doldu mu acaba ?

Cevap

Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar:

Madde 9- 217 sayılı Devlet Personel Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 2 nci maddesinde belirtilen kurumlarda geçen hizmet süresi, bir yıldan on yıla kadar olan personele yirmi gün, on yıldan fazla olanlara otuz gün ücretli yıllık izin verilir.

Ek Madde 1- Yeniden Hizmete Alınma Doğum, evlat edinme ve askerlik sebebiyle hizmet sözleşmesi feshedilen sözleşmeli personelin pozisyonu saklı tutulur ve istekleri halinde bu personel ayrıldığı kurumunda yeniden hizmete alınır.

Sözleşmeli personelin yıllık izninde sayılacak sürelerde askerlik düzenlenmemiş, hizmet şartı konmuştur.

Askere giden sözleşmeli personelin sözleşmesi feshedilmekte, askerlik dönüşünde görevine başlatılmaktadır. Bu nedenle askerlik süresinin hizmetten sayılmayacağını değerlendiriyoruz.

Sonuçta askerlik sürenizin yıllık izin hesabında sayılmayacağını düşünüyoruz.

Bu soru 6,130 defa okundu. 1 Yorum yapıldı
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam