Belediyede daire başkanıyım görevde yükselme sınavı ile şube müdürü atanabilir miyim?

23/09/2018 10:12:00
Yazdır

Soru

Merhaba

Belediyelerde daire başkanları görevde yükselme sınavı ile müdür kadrosu da alabilir mi? Zira daire başkanlığı torba kadro olduğu için kazanılmış hak sayılmıyor.

Cevap

Mahalli İdareler Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmeliğin 20 nci maddesi:

"Bu Yönetmelik kapsamı dışında bulunan daha üst görevlerde, en az altı ay süreyle çalışmış olanlar, aranan şartları taşımaları kaydıyla, bu Yönetmeliğin 5 inci maddesinde yer alan "yönetim", "araştırma, planlama ve savunma hizmetleri" hizmetleri gruplarında gösterilen kadrolara sınavsız atanabilir. Bu Yönetmelik kapsamındaki diğer kadrolara sınavsız atanmak için altı ay çalışmış olmak şartı aranmaz."

Daire başkanı kadrosu görevde yükselme yönetmeliği kapsamı dışında ve şube müdürü kadrosu yönetim hizmetleri grubunda yer alıyor.

Sonuçta, belediyede daire başkanı kadrosunda en az 6 ay çalıştıktan sonra bu kadrodan ayrılarak görevde yükselme sınavına girmeniz gerekmeksizin belediyedeki şube müdürü kadrosuna atanabileceğinizi düşünüyoruz.

Ayrıntılı incelememiz için Tıklayınız.

Bu soru 8,976 defa okundu.
YORUMLAR
Bu soruya henüz yorum yapılmamış.
İlk yorumu siz ekleyin.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam