Şehit/Gazi yakını memur atandım okulu bitirdiğimde teknikerliğe geçebilir miyim?

28/11/2018 06:21:00
Yazdır

Soru

Merhaba 3713 sayılı Kanunla 04.2016 da memur ş olarak göreve başladım düz lise mezunuydum 2019 tarihinde myo bitireceğim tekniker ünvanı alabilir miyim?

Cevap

3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununa 25/7/2016 tarihinde eklenen Geçici 15. Madde:

"Bu maddenin yürürlük tarihinden önce, ek 1 inci madde kapsamında göreve başlayan personelden, Devlet Personel Başkanlığı tarafından atama teklifinin yapıldığı tarihte öğrenim durumları itibarıyla ihraz ettikleri unvanları 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin eki cetvellerde yer alanlar, bu unvanlara ilişkin kadro veya pozisyonlara kamu kurum ve kuruluşlarınca sınava tabi olmaksızın atanırlar. İhraz etmiş bulundukları kadroların atandıkları kamu kurumlarında olmaması halinde ilgililer asli memurluğa atandıktan sonra bir defaya mahsus olmak üzere diğer kanunlarda yer alan herhangi bir kontenjan sınırlamasına tabi olmaksızın kamu kurum ve kuruluşlarına naklen atanabilir."

Geçici maddeden yararlanarak sınavsız tekniker atanabilmeniz için Devlet Personel Başkanlığı tarafından atama teklifinizin yapıldığı tarihte teknik okulu bitirmiş olmanız gerekiyordu.

Bu nedenle tekniker olabilmek için unvan değişikliği sınavına girmeniz gerektiğini düşünüyoruz.

Bu soru 10,000 defa okundu.
YORUMLAR
Bu soruya henüz yorum yapılmamış.
İlk yorumu siz ekleyin.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam