Sözleşmeliyim hafta sonu tatili yıllık iznimden düşülür mü?

15/07/2019 20:56:00
Yazdır

Soru

Üniversite hastanesinde 1.5 yıldır 4B kadrosunda hemsire olarak görev yapmaktayim. Yıllık izin talebinde bulundum. 4B'linin yıllık izinlerinde haftasonu tatili cumartesi veya pazar dahil edilir mi ?

Cevap

Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar:

"Madde 9- 217 sayılı Devlet Personel Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 2 nci maddesinde belirtilen kurumlarda geçen hizmet süresi, bir yıldan on yıla kadar olan personele yirmi gün, on yıldan fazla olanlara otuz gün ücretli yıllık izin verilir.

Madde 13- Bakanlar Kurulunca Devlet memurları için saptanan çalışma saat ve süreleri sözleşmeli personel için de uygulanır (Sözleşmeli olarak çalıştırılacak hekimler için 2162 sayılı Kanunun 6 ve 7 nci maddeleri hükümleri geçerlidir)"

Memurlar için belirlenmiş günlük çalışma saatleri sözleşmeliler için de geçerlidir.

Sözleşmeli mevzuatında da işgünü değil gün vurgusu olduğu için, memurlarda olduğu gibi, hafta sonuna denk gelen sürelerin yıllık izne dahil edileceğini değerlendiriyoruz.

Bu soru 10,595 defa okundu.
YORUMLAR
Bu soruya henüz yorum yapılmamış.
İlk yorumu siz ekleyin.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam