İsçiyken aynı kurumda memurluğa geçtim kullanmadığım izinler ne olur?

21/07/2019 20:02:00
Yazdır

Soru

AYNI KURUMDA İŞÇİYKEN MEMUR KADROSUNA GEÇTİĞİMDE KULLANMADIĞIM İZİNLERİM NE HALDE OLUR

Cevap

4857 sayılı İş Kanunu

"Yıllık ücretli izin hakkı ve izin süreleri

Madde 53 - İşyerinde işe başladığı günden itibaren, deneme süresi de içinde olmak üzere, en az bir yıl çalışmış olan işçilere yıllık ücretli izin verilir.

Sözleşmenin sona ermesinde izin ücreti

Madde 59 - İş sözleşmesinin, herhangi bir nedenle sona ermesi halinde işçinin hak kazanıp da kullanmadığı yıllık izin sürelerine ait ücreti, sözleşmenin sona erdiği tarihteki ücreti üzerinden kendisine veya hak sahiplerine ödenir. Bu ücrete ilişkin zamanaşımı iş sözleşmesinin sona erdiği tarihten itibaren başlar."

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu

102 nci madde: "Devlet memurlarının yıllık izin süresi, hizmeti 1 yıldan on yıla kadar (on yıl dahil) olanlar için 20 gün, hizmeti on yıldan fazla olanlar için 30 gündür. Zorunlu hallerde bu sürelere gidiş ve dönüş için en çok ikişer gün eklenebilir."

154 seri nolu Tebliğ

"Yıllık izin sürelerinin hesabında, hangi statüde olursa olsun kamu kurum ve kuruluşlarında geçen hizmet süreleri ile kamu kurum ve kuruluşlarında geçmese dahi Devlet memurlarının kazanılmış hak aylıklarında değerlendirilen hizmet sürelerinin dikkate alınması gerekmektedir."

İşçilikte kullanılmayan izinlerin memurken kullanılması mümkün değildir.

Ancak sözleşmeniz sona erdiğinden işçiyken hak edip de kullanamadığınız yıllık izinlerin ücretini talep etmenizin mümkün olduğunu düşünüyoruz.

Ayrıca işçi olarak geçen hizmet sürenizin memurken izninizin hesabında dikkate alınacağını belirtelim.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam