Sözleşmeli öğretmenim KİT sözleşmeliye geçişte bekleme süresi olur mu?

26/08/2019 09:37:00
Yazdır

Soru

Merhaba,

Sözleşmeli öğretmen olarak görev yapmakta olan bir memur, açıktan atama suretiyle 399 nolu KHK'nın 3/C bendine tabii stajyer hava trafik kontrolörü kadrosuna atanmaya hak kazanması durumunda sözleşmeli öğretmenlikten yeni atandığı kadroya geçiş işlemi ne suretle olur? Her hangi bir engel varmıdır? İstifa etmesi gerekirse 6 ay şartı uygulanır mı?

Genele hitap eden bir soru olmadığının farkındayım ancak benim için önemli. Cevap verirseniz çok sevinirim

İyi çalışmalar.

Cevap

652 sayılı KHK ek madde 4:

"Öncelikle kalkınmada birinci derecede öncelikli yörelerde olmak üzere Bakanlığın boş öğretmen norm kadrosu bulunan örgün ve yaygın eğitim kurumlarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası kapsamında sözleşmeli öğretmen istihdam edilebilir."

657 sayılı Kanunun 4/B Maddesi:

"Bu şekilde istihdam edilenler, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisinde Cumhurbaşkanı kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler."

399 sayılı KHK 3/c maddesi

"sözleşmeli personel, teşebbüs ve bağlı ortaklıkların genel idare esasları dışında yürüttükleri hizmetlerinde bu Kanun Hükmünde Kararnamede belirtilen hukuki esaslar çerçevesinde akdedilecek bir sözleşme ile çalıştırılan ve işçi statüsünde olmayan personeldir."

İkisi için farklı mevzuat uygulandığından sözleşmeli öğretmenlikte sözleşmenizi feshettikten sonra bekleme süresi olmadan 399 sözleşmeliye geçebileceğinizi düşünüyoruz.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam