Memur, yardımcı doçent kadrosuna istifa ederek geçebilir mi?

22/10/2007 00:55:00
Yazdır

Soru

Ben şu an bir kamu kuruluşunda 657 sayılı kanuna göre mühendis olarak çalışmaktayım. Bir üniversitede çıkan Yardımcı Doçent ilanına başvuru yaptım ve muvafakat için üniversiteden kurumuma yazı gelmesini bekliyorum.

Şu an çalıştığım kurum muvafakat vermemesi durumunda istifa ederek Yardımcı Doçent kadrosuna atamamın yapılması söz konusu olabilir mi?

Cevap

Halen çalışmakta olduğunuz kurumunuz size muvafakat vermez ise istifa ederek başvuruda bulunduğunuz üniversitedeki yardımcı doçent kadrosuna atanmanızın yapılması mümkündür. Bir çok üniversitede bu şekilde istifa sonrası açıktan atama uygulamaları olmaktadır.

Ancak istifa ettikten sonra herhangi bir nedenle atanma işleminiz gerçekleşmez ise, açıkta kalırsınız. Bu nedenle istifa etmeden önce müracaat ettiğiniz üniversitenin rektörlüğünden atanmanız hususunda bir sorun olmadığına dair bilgi almanız, sizin yararınıza olur.

Not: (http://www.memurlar.net/haber/63281/ ) 5 Eylül 2006 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan “Bazı akademik kadrolara öğretim elemanı dışındaki kadrolardan naklen yapılacak atamalarda ya da açıktan atamalarda uygulanacak merkezi sınav ile giriş sınavlarına ilişkin usul ve esaslar hakkında yönetmelik” öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim-öğretim planlamacısı kadrolarına yapılacak atamaları ilgilendirmektedir.

Öğretim üyesi kadrosuna (Yardımcı Doçent, Doçent ve profesör kadroları) açıktan ya da naklen yapılacak atamaları kapsamamaktadır.

 

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam