TOKİ'den alınan tapusu olmayan ev için puan düşülür mü?

25/08/2016 00:36:00
Yazdır

Soru

Ben bir kamu kuruluşunda şef olarak çalışmaktayım. Lojman bekleyen sırasında 70 puanla 4.yüm ayrıca şuan TOKİ konutlarından oturmaktayım ve aylık taksit ödemekteyim ama tapu olayı söz konusu değil kurum konut durumundan dolayı 15 puanımı düşürebilir mi?

Cevap

Kamu konutlarının tahsis biçimi, oturma süresi, kira, bakım, onarım ve yönetimine ilişkin temel ilkeleri belirlemek üzere 9/11/1983 tarihli ve 2946 sayılı Kamu Konutları Kanunu, 11/11/1983 tarih ve 18218 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmış bulunmaktadır. Kanun 2 nci maddesinde sayılan kapsama dahil kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan kamu görevlilerine; kamu konutlarının;
a) Özel tahsisli konutlar,
b) Görev tahsisli konutlar,
c) Sıra tahsisli konutlar,
d) Hizmet tahsisli konutlar olarak,

tahsis edilebileceği hüküm altına alınmıştır.

Kamu Konutları Yönetmeliği ise 23.9.1984 tarih ve 18524 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe konulmuştur.

Anılan Kamu Konutları Yönetmeliğinin Kamu Konutlarının Türleri başlıklı 5 inci maddesinin (c) bendinde "Sıra tahsisli konutlar; Yönetmeliğe ekli (4) sayılı cetvelde gösterilen puan durumu dikkate alınarak 9 uncu maddede belirtilen usul ve esaslara göre tahsis edilen konutlardır." olarak tanımlanmıştır.

Mezkur yönetmeliğin "(4) Sayılı Cetvel" Sıra Tahsisli Konutların Puanlama Cetveli (i) bendinde "Personelin kendisinin, eşinin, çocuğunun ve kanunen bakmakla mükellef bulunduğu ve konutta birlikte oturacağı aile fertlerinden, konutun bulunduğu il veya ilçenin belediye ve mücavir alan sınırları içinde oturmaya elverişli konutu olanların her konut için (- 15) puan," düşüleceği belirtilmektedir.

Yukarıda yer verilen hükümler uyarınca; anılan Yönetmelikte konutun tapunsun olmasından bahsedilmemekte olup, "oturmaya elverişli konutu olanların" ... ibaresi gereği TOKİ'den alınan fakat tapusu henüz alınmayan içinde oturulan konutun da beyan edilmesi gerektiği ve -15 puan düşüleceği değerlendirilmektedir.

Bu soru 11,697 defa okundu. 3 Yorum yapıldı
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam