Vekil öğretmenler asgari geçim indiriminden yararlanır mı?

17/12/2007 15:38:00
Yazdır

Soru

Şuan halen vekil öğretmenlik görevinde bulunuyorum. Yılbaşından sonra başlayacak asgari geçim indiriminden vekil öğretmenler yaralanacak mı? Bilgilendirirseniz senirim.

Cevap

193 sayılı Gelir Vergisi Kanunun 32 inci maddesinde28/03/2007 tarih ve 5615 sayılı Kanun 2 inci maddesi ile yapılan değişiklikle gerçek usulde vergilendirilenlere "Asgarî geçim indirimi" uygulaması getirilmiştir.

Sezer'in onayladığı Kanun bugün yayımlandı: Vergi iadesine son

Çalışanlar, Asgari Geçim İndirimi İçin Beyanname Verecek

657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 86 maddesi uyarınca Açıktan vekil olarak istihdam edilen devlet memurlarından da 193 sayılı Kanun hükümleri uyarınca gelir vergisi kesilmektedir.

Vergi kesilmemesi için Kanunlarda vergi kesilmeyeceğine ilişkin olarak açık bir hüküm bulunması gerekmektedir.

657 sayılı Kanunun 86 ve 175 inci maddelerinde bu mahiyette bir hüküm yer almamaktadır.

Ayrıca 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunun ücretlerde istisnaları düzenleyen 23 üncü maddesinde de konuya ilişkin bir hükümde yer almamaktadır.

Çalışanlar, Asgari Geçim İndirimi İçin Beyanname Verecek

Yukarıda yer verilen açıklamalar çerçevesinde, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 86 maddesi uyarınca Açıktan vekil olarak istihdam edilen öğretmen ve imam gibi memurların da beyanname vermek suretiyle "Asgarî geçim indirimi" uygulamasından faydalanabileceklerdir.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam