Özel kalem müdürünün maaşı ne kadardır?

10/02/2020 03:16:00
Yazdır

Soru

Merhaba. Memurlar net maaş robotunda özel kalem müdürünün özel hizmet tazminatı oranı 210 olarak belirlenmiş. Ancak bir çok kurum 155 olarak hesap yapıyor. Sizin girdiğiniz oranın sebebi nedir acaba. Cevap için teşekkürler

Cevap

657 sayılı Devlet Memurları Kanununda "İstisnai memurluklar" başlıklı 59 uncu maddesinde; "....Özel Kalem Müdürlüklerine...bu Kanunun atanma, sınavlar, kademe ilerlemesi ve dereceye yükselmesine ilişkin hükümleriyle bağlı olmaksızın tahsis edilmiş derece aylığı ile memur atanabilir....." hükmü yer almaktadır.

İstisnai memuriyet olan özel kalem müdürü unvanı 17/04/2006 tarihli ve 2006/10344 sayılı Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Bakanlar Kurulu Kararına ekli özel hizmet tazminat oranlarını gösteren II sayılı Cetvelin Üst Yönetim ve Genel İdare Hizmetleri bölümünün Grup 5 kısmında Bakanlık Özel Kalem Müdürü alacağı özel hizmet tazminat oranı düzenlemiştir.

GRUP-5..........................................................................: 210
16- Bakanlık Özel Kalem Müdürü.: 1

Söz konusu düzenlemeye göre 1. Derece Bakanlık Özel Kalem Müdürünün Özel Hizmet Tazminat oranı 210 olduğundan maaş robotunu bu şekilde hazırlanmıştır.

Maaş Robotu için tıklayınız.

Bu soru 43,282 defa okundu.
YORUMLAR
Bu soruya henüz yorum yapılmamış.
İlk yorumu siz ekleyin.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam