Sözleşmeli personelin 4B fazla çalışma izni

24/11/2019 08:12:00
Yazdır

Soru

4b li veteriner hekim olarak çalışıyorum kurumumuz 7/24 çalışmaya başladı ve resmi tatil ve bayramlarda da çalışacağız sözleşmeli olduğunuz dan dolayı fazla mesai ücreti yok ve kurum amiri bayramlarda çalışılan gün için gün izni verileceği söylendi bu konu hakkında bilgi verseniz sevinirim. Birde normal de sözleşme de o gün iş bitene kadar fazla çalışmaya devam eder ve her 8 saat için bir gün izin verilir maddesinden başka madde yok galiba

Cevap

Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar:

"Madde 13- Bakanlar Kurulunca Devlet memurları için saptanan çalışma saat ve süreleri sözleşmeli personel için de uygulanır. Bu Karar Esaslarına göre çalıştırılacak sözleşmeli personel o gün bitirilmesi gereken işlerin bitimine kadar çalışmak zorundadır. Normal çalışma sürelerini aşan bu süreler için ilgili kanunlarında öngörülen hükümler saklı kalmak kaydıyla her sekiz saati için bir gün hesabıyla izin verilir. Günün yirmi dört saatinde devamlılık gösteren hizmetlerde çalışan sözleşmeli personelin çalışma saat ve şekilleri kurumlarınca düzenlenir."

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu:

"Madde 99 -Memurların haftalık çalışma süresi genel olarak 40 saattir. Bu süre Cumartesi ve Pazar günleri tatil olmak üzere düzenlenir. Ancak bu kanuna, özel kanunlara, Cumhurbaşkanlığı kararnamelerine veya bunlara dayanılarak çıkarılacak yönetmeliklerle, kurumların ve hizmetlerin özellikleri dikkate alınmak suretiyle farklı çalışma süreleri tespit olunabilir. Cumhurbaşkanı, yurt dışı kuruluşlarda hizmetin gerektirdiği hallerde, hafta tatilini Cumartesi ve Pazardan başka günler olarak tespit edebilir.

Madde 100 - Günlük çalışmanın başlama ve bitme saatleri ile öğle dinlenme süresi, bölgelerin ve hizmetin özelliklerine göre merkezde Cumhurbaşkanınca, illerde valiler tarafından tesbit olunur."

Sözleşmeli 4B personelin çalışma saatleri ve fazla çalışması ile ilgili mevzuat bundan ibaret. Bunlara göre sadece bayram günleri için değil, günlük normal çalışma süresini aşan her gün için 8 saate 1 gün izin verilmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Bu soru 18,975 defa okundu. 1 Yorum yapıldı
YORUMLAR
ANKET
Sendikanıza neden üye oldunuz?
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam