KPSS puanlarımız, virgülden sonrası ile de aynı... Ne olur?

19/02/2015 12:27:00
Yazdır

Soru

iyi çalışmalar, sitenizi ve çalışmalarınızı yakından takip ediyorum, size bir sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim kafam çok karışık, Önlisans Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik bölümü mezunuyum 82.13710 puan ile branş bazında 665. sıradayım, birebir aynı puanı almış başka bir arkadaşım var virgülden sonraki 5 hane bile aynı, oda aynı bölümü bitirdi ve onunda branş sırası 665. bir sırayı iki kişiye mi vermişler nasıl olacak anlamadım, atama döneminde sıkıntı olur mu ? LÜTFEN yardımcı olun cevabınızı dört gözle bekliyorum.

Cevap

Bu husus, Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar Hakkında Yönetmeliğin 23. maddesinde düzenlenmiştir. Buna göre eğer puanlar eşit ise bu halde öncelik diploma tarihi önce olana verilmektedir.

İlgili madde şu şekildedir:

"Madde 23 -Adaylar, Beşinci Bölümde yer alan hükümler saklı kalmak üzere, ÖSYM tarafından (B) grubu kadrolara; KPSS puanları, tercihleri, kadro sayıları ve koşulları göz önünde tutulmak suretiyle yerleştirilir. Yerleştirme işlemlerinde, diğer koşullar saklı kalmak kaydıyla, yerleştirmenin yapıldığı tarihte aynı adaya ait geçerlilik süresi bitmeyen sınavlardan alınan en yüksek KPSS puanı dikkate alınır ve aynı puanı alan adaylar arasından diploma tarihi itibariyle önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde yaşı büyük olana, her ikisinin de aynı olması durumunda ise sınav sonucu yeni açıklanan adaya öncelik tanınır."

Bu soru 17,709 defa okundu. 4 Yorum yapıldı
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam