Akdeniz anemisi taşıyıcısı, polis olabilir mi?

21/01/2020 10:32:00
Yazdır

Soru

Akdeniz anemisi taşıyıcısı, muvazzaf subay veya polis olabilir mi?

Cevap

Polis memurluğu ve Muvazzaf Subay alımı için çeşitli şartlar aranmaktadır. Tıbbi yönden sağlıklı bir bedene sahip olunması gerekmektedir.

Akdeniz anemisi taşıyıcılığı, Polis ve Muvazzaf Subay olma hayali kuran adayların merak ettiği sağlık sorunlarının başında geliyor.

Pomem ve Pmyo olarak iki tip alım şekli olan polislikte, okullara alınacak öğrenci adayları için giriş raporu aldırılır ve öğrenci adayları A dilimi sağlık şartlarına uygun olmak zorundadırlar.

29 Eylül 2019 tarihinde Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde yapılan son düzenlemeye göre hematolojik yönden,

* WHO (Dünya sağlık örgütü) kriterlerine göre anemisi olmayan talasemi taşıyıcılığı (Talasemi minör) sağlam kabul edilmektedir.

Öte yandan Muvazzaf Subay alımında bu rahatsızlığın engel teşkil edip etmeyeceği başvuru yapılan kuvvete göre farklılık göstermektedir. Bu rahatsızlık Muharip sınıflarda sorun oluşturmakta yardımcı sınıflarda geçerli sayılabilmektedir. Yapılacak muayene sonrasında değerlere bağlı olarak doktor kararına göre kesin karar verilmektedir.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam