Eşi çiftçi sigortalısı olan memur, aile yardımı ödeneği alır mı?

28/06/2015 02:07:00
Yazdır

Soru

Ev hanımı olan eşimin emekli maaşı alabilmesi için isteğe bağlı çiftçi sigortası Ek-5 üzerinden pirim ödemekteyim.Herhangi bir maaş almamaktadır. 2010 yılından beri Aile yardımı almıyorum. Aile yardımı alıp alamayacağım hususunda beni aydınlatırsanız cevabınızı memurlar sitesinde veya e.mailime gönderirseniz memnun olurum.?

Cevap

Biz bu konuda daha önce başka takipçimiz için cevap vermiştik. Aşağıdaki linkten bu cevaba ulaşabilirsiniz. Tıklayınız.

Konu tekrar araştırılmış, Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğünün aile yardımını ödeneğinden faydalanamayacağına ilişkin görüşlerinin olduğu bilgisine ulaştık ancak örnek bir görüş elimizde yok.

Size tavsiyemiz konunun tarafı olarak; 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanununun "Bilgi verme yükümlülüğü" başlıklı 5 inci maddesinde "Kurum ve kuruluşlar, bu Kanunda yer alan istisnalar dışındaki her türlü bilgi veya belgeyi başvuranların yararlanmasına sunmak ve bilgi edinme başvurularını etkin, süratli ve doğru sonuçlandırmak üzere, gerekli idari ve teknik tedbirleri almakla yükümlüdürler..." hükmü gereği başvuru yaparak örnek bir görüşe ulaşabilirsiniz.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam