Ambar memurunun özel hizmet tazminatı kaçtır?

06/01/2018 16:46:00
Yazdır

Soru

Merhabalar ben bir kamu kurumunda ambar memuru olarak çalışıyorum sorum şu : derecem 4/2 ,özel hizmet tazminatım kurumun muhasebeci tarafından 49 olarak belirtilmiş buna maaş alıyorum ama memurlar net maaş programında özel hizmet tazminatı 55 olarak belirtilmiş. bu durumda muhasebecinin yapmış olduğu maaş mı yanlış yada sizin memurlar net maaş proğramı mı ilginiz için tşk ederim başarılarınızın devamını diliyorum. Kısa sürede bana cvp vermeniz temennisi ile.

Cevap

Zam ve Tazminat Kararnamesinin I sayılı Cetveli:

GRUP-17..........................................................................: 55

Yukarıda sayılan 1 ila 16 ncı Gruplara göre özel hizmet tazminatı alamayanlardan, Kurumların Genel İdare Hizmetleri Sınıfına dahil 1, 2, 3 ve 4 üncü dereceli kadrolarında bulunanlar.

Zam ve Tazminat Kararnamesinin III sayılı Cetveli:

G. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda belirtilen hizmet sınıflarında çalışıp da özel hizmet tazminatı ile bu cetvelin yukarıdaki sıralarında sayılan tazminatlardan yararlanamayan personelden;

b) Diğer hizmet sınıflarında bulunanlardan;

2- Diğerlerinden;

-8-15 inci derecelerden aylık alanlar............................................................................... : 48

-Diğer derecelerden aylık alanlar....................................................................................: 49

Kadro derecesi 1, 2, 3, 4 olan GİH sınıfı personelin özel hizmet tazminatı %55'dir. Maaş programımız 4. Dereceli kadroda olduğunuz esas alınarak hesaplamayı göstermiştir.

Muhtemelen kadro dereceniz 1,2,3,4 olmadığından, 4/2 kazanılmış aylık derecenize göre özel hizmet tazminatınızın %49 olması gerektiğini düşünüyoruz.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam