Eşimin bulunduğum ile atanması için 3 yıl çalışmış olmam mı gerekiyor?

29/04/2018 14:54:00
Yazdır

Soru

İyi günler. Ben 9 yıllık polis memuru iken sağlık durumu nedeniyle Gih memuru olarak bulunduğum ilden başka bir ile atandım. Eşim Sağlık Bakanlığı'nda kadrolu hemşire olarak görev yapmaktadır. Eşim benim olduğum ile eş durumu tayini istedi. Bu durumda benim 3 yıl boyunca yeni atandığım ilde görev yapma şartı aranır mı? (Bu şekilde Bilgi verildi).

Cevap

Sağlık Bakanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 20. Maddesi:

"(2) Eşlerin farklı kamu kurum ve kuruluşlarında kamu personeli olarak çalışması halinde;

a) Varsa eşinin kurumuyla yapılan protokol hükümleri uygulanır.

b) Eşleri, mevzuatı uyarınca zorunlu yer değiştirmeye tabi olarak mülki idare amirliği, milli istihbarat, emniyet hizmetleri sınıflarından birinde görev yapanlar ile hakim, savcı veya Türk Silahlı Kuvvetlerinde subay, astsubay, uzman jandarma, uzman erbaş veya uzman er olarak görev yapan personelin eşinin görev yaptığı yere ataması yapılır.

c) Yer değişikliği talebinde bulunan personelin eşinin görev yaptığı yerin kendi unvan ve branşında C veya D hizmet grubunda olması halinde eşinin görev yaptığı yere ataması yapılır. Aksi halde ilgili kurumla koordinasyon sağlanır. Eşinin görev yaptığı kurumun başka yerde teşkilatının bulunmaması, kadro veya mevzuatı açısından aile birliği mazeretine dayalı atanma imkanının olmaması halinde talebi değerlendirilir.

(5) Kamu görevlisi olmayan eşinin, atanma talep edilen yerde başvuru tarihi itibarıyla son dört yıl içinde 720 gün sosyal güvenlik primi ödemek suretiyle kendi adına veya bir hizmet akdi ile işverene bağlı olarak çalışmış ve halen çalışıyor olması halinde, personelin yer değişikliği suretiyle ataması yapılır.

Bulunulan yerde 3 yıl çalışmış olma şartı, kamu görevlisi olmayan eş için aranan bir şart. Siz zaten kamu görevlisi olduğunuzdan bu şartın sizin için aranmaması gerektiğini düşünüyoruz.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam