Vekaleten itfaiye çavuşuyum amirlik için görevde yükselmeye girebilir miyim?

22/05/2018 21:53:00
Yazdır

Soru

Merhabalar;

Adını paylaşmak istemediğim bir Büyükşehir Belediyesinde 10 yıldır İtfaiye Eri kadrosunda Lisans mezunu olarak çalışmaktayım. Son 2.5 yıldır Belediye Başkanı oluru ile İtfaiye Çavuşluğu yapmaktayım. Sorum şu; görevde yükselme sınavı açıldığında İtfaiye Amirliği kadrosu için başvuru yapabilecek miyim? Vekaleten yapmış olduğum çavuşluk bir üst kadro sınavı için yeterli olacak mı?

Teşekkürler.

Cevap

Belediye İtfaiye Yönetmeliği:

Madde 19 - (1) Bu Yönetmeliğin 8 inci Maddesinde sayılan unvanlardan daire başkanı ve itfaiye müdürü dışındaki kadrolara yapılacak atamalarda aşağıdaki şartlar aranır.

b) İtfaiye amirliğine atanabilmek için;

1) En az lise mezunu olmak,

2) 4 yıllık yüksek öğrenim mezunları için 2 yıl; 2 yıllık yüksek okul mezunları için 3 yıl, lise ve dengi okul mezunları için 4 yıl itfaiye çavuşu olarak çalışmış olmak,

3) Yüksek öğrenim mezunu olanların 1-4 dereceli kadrolara atanmaları için 657 sayılı Kanunun 68 inci Maddesinde belirtilen süre kadar hizmeti bulunmak,

4) Son üç yıllık sicil notu ortalaması en az iyi derecede olmak,

5) Görevde yükselme sınavında başarılı olmak,

6) Kadro durumu elverişli olmak,

Gerekir.

(2) Belediyeler, atanılacak görevin niteliği itibariyle aranacak hizmet sürelerini, 657 sayılı Kanunun 68 inci Maddesinin (B) bendi hükümlerine göre değerlendirerek kendi kurumlarında ve diğer kurumlarda geçen hizmet sürelerini dikkate alarak belirler. Bu sürelerin en az iki yılının itfaiye teşkilatında geçmiş olması şarttır. Ancak, yeni kurulan belediyeler ile görevde yükselmeyle ilgili ilanlara yeterli sayıda başvuru olmaması halinde en az iki yıl çalışmış olmak şartı aranmaz.

Lisans mezunu olduğunuzdan itfaiye amirliğine atanabilmek için iki yıl itfaiye çavuşu olarak çalışmanız gerekiyor. Buradaki çalışma şartının asaleten itfaiye çavuşu kadrosunda çalışmak şeklinde anlaşılması gerektiğini düşünüyoruz.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam