Mühendis görevi yapıyorum 703 ek 25. Maddesiyle mühendis maaşı alabilir miyim?

21/10/2018 09:22:00
Yazdır

Soru

09 temmuz 2018 tarih ve 30473 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 703 sayılı KHK'nin 178. maddesinin ek 25. maddesi 3. paragrafında Kurumlar arası geçici görevlendirme başlığı altında''Kurum veya kuruluşların kadro veya pozisyonlarında geçici görevlendirmenin yapılabilmesi için, görevlendirileceklerin ilgili mevzuat uyarınca kadro veya pozisyona asaleten aranan, asaleten atamada sınav şartı aranılan kadro veya görevler için bu sınavlara girebilme hakkını elde etmiş olması dahil, tüm şartları bir arada taşımaları gerekir. Bu şekilde görevlendirilenlerin görevlendirildikleri kadro veya pozisyon için öngörülen mali ve sosyal hak ve yardımlardan emsali gibi faydalandırılır''denilmektedir.

Kurum içi görevlendirmeler için ise herhangi bir yeni düzenleme yapılmamıştır. Şahsım 2014 yılında İmam Hatip Ortaokulunda hizmetli olarak göreve başlamış olup 2016 yılında Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümünden. mezun oldum. 2017 yılı itibariyle de İl Milli Eğitim Müdürlüğünde Valilik Oluru İle mühendislik görevlendirmesi olarak çalışmaktayım.

703 sayılı KHK çerçevesinde emsalimin ( mühendis ) mali ve sosyal haklarından yaralanabilir miyim?

Cevap

703 sayılı KHK ile gelen ek 25. Madde:

"Hakim ve savcılar ile bu meslekten sayılanlar hariç olmak üzere, statülerine bakılmaksızın bir kadro veya pozisyona dayalı olarak kamu kurum veya kuruluşlarında istihdam edilenler, kurumlarının muvafakatiyle bir yılı geçmemek üzere diğer kamu kurum ve kuruluşlarında geçici görevlendirilebilir. Bu süre birer yıl olarak uzatılabilir.

Kamu kurum veya kuruluşlarının emrine geçici görevlendirilenler mali ve sosyal hak ve yardımlarını kurumlarından alırlar. Bunlar bu şekilde görevlendirildikleri süre boyunca kurumlarından aylıklı izinli sayılırlar.

Kurum veya kuruluşların kadro veya pozisyonlarına geçici görevlendirmenin yapılabilmesi için, görevlendirileceklerin ilgili mevzuat uyarınca kadro veya pozisyona asaleten atanmada aranan, asaleten atanmada sınav şartı aranılan kadro veya görevler için bu sınavlara girebilme hakkının elde edilmiş olması dahil, tüm şartları bir arada taşımaları gerekir. Bu şekilde görevlendirilenler görevlendirildikleri kadro veya pozisyon için öngörülen mali ve sosyal hak ve yardımlardan emsali personel gibi faydalandırılır. Bunlar geçici görevlendirildikleri süre boyunca kurumlarından aylıksız izinli sayılırlar. Bunların Sosyal Güvenlik Kurumu ile ilişkileri kendi kurumlarındaki statüleri dikkate alınarak devam ettirilir."

Bu maddede personelin kurumlar arasında geçici görevlendirmesi düzenlenmiş. Kurum içi görevlendirmelerde uygulanamayacağını düşünüyoruz.

Sonuçta mühendis kadrosuna atanmadan mühendis maaşından yararlanamayacağınızı düşünüyoruz.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam