Ek ödemem yanlış mı hesaplanıyor?

25/11/2018 08:01:00
Yazdır

Soru

Merhabalar...

Orman Genel Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğünde 1. Derece Mühendis ünvanı ile görev yapmaktayım. Memurlar. net memur maaş hesaplama robotunda ek ödemem 1680,64 TL olarak hesaplanmasına karşın OGM maaş bordromda ek ödemem 1659,49 TL olarak ödenmektedir. Muhasebe servisine farkın nereden kaynaklandığını sorduğumda "onlar hatalı hesaplıyor" cevabını aldım. Ek ödemede görülen 21,15 TL 'lik farkın nereden kaynaklanmaktadır?

Teşekkür ederim.

Cevap

375 sayılı KHK (I) sayılı Cetvelinde Mühendis ek ödemesi %150'dir.

Yürürlükteki Tarım Ve Ormancılık Hizmet Koluna İlişkin Toplu Sözleşme:

"Fark ödemesi

Madde 15- (1) 969 sayılı Kanunun 3 üncü maddesinin son fıkrası uyarınca üretimi teşvik priminden yararlananların üretim teşvik primi dahil bir mali yılda mali haklar kapsamında almış olduğu toplam net ödeme tutarı, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 9 uncu maddesi uyarınca ek ödemeden yararlanan hizmet sınıfı, kadro veya pozisyon unvanı, kadro derece ve kademesi, görev yeri, hizmet yılı ve eğitim durumu aynı olanların ek ödeme dahil bir mali yılda mali haklar kapsamında almış olduğu toplam net ödeme tutarından az olması halinde aradaki fark, mali yılın sonunda ödenir."

Mühendis ek ödemesi %150'dir. Bu oran 1.680 TL ye karşılık geliyor. Hesabımızda bir hata gözükmüyor.

Ancak üretimi teşvik primi alıyorsanız ek ödeme almadığınızdan arada fark oluşabilir. Eğer durum böyleyse primler ile ek ödeme yıllık olarak denkleştirildiğinden yıl sonunda aradaki fark kapanabilir.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam