Süt izni kullanan memura hafta sonu vardiyası yazılabilir mi?

11/12/2018 08:33:00
Yazdır

Soru

MERHABALAR EŞİM 6 ŞUBAT 2018 TARİHİNDE DOĞUM YAPTI ŞU AN SÜT İZNİ KULLANMAKTA SÜT İZNİ KULLANDIĞI BU DÖNEMDE HAFTA SONU 12 SAAT YAZMAK İSTİYORLAR YAZABİLİRLER Mİ? NE ZAMANA KADAR YAZILAMAZ YA DA YAZILABİLİR? GÜNLÜK NORMAL MESAİSİNİ BİLE 8 SAAT YAPMIYOR HAFTA SONU 12 SAAT DOĞRUMU? TEŞEKKÜRLER KOLAY GELSİN

Cevap

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 101. Maddesi:

"Günün yirmidört saatinde devamlılık gösteren hizmetlerde çalışan Devlet memurlarının çalışma saat ve şekilleri kurumlarınca düzenlenir.

Ancak, kadın memurlara; tabip raporunda belirtilmesi halinde hamileliğin yirmidördüncü haftasından önce ve her halde hamileliğin yirmidördüncü haftasından itibaren ve doğumdan sonraki iki yıl süreyle gece nöbeti ve gece vardiyası görevi verilemez. Engelli memurlara da isteği dışında gece nöbeti ve gece vardiyası görevi verilemez."

104. maddesi:

"D) Kadın memura, çocuğunu emzirmesi için doğum sonrası analık izni süresinin bitim tarihinden itibaren ilk altı ayda günde üç saat, ikinci altı ayda günde birbuçuk saat süt izni verilir. Süt izninin hangi saatler arasında ve günde kaç kez kullanılacağı hususunda, kadın memurun tercihi esastır. "

6 Seri Nolu Kamu Personeli Genel Tebliği:

"2) Süt izni süresi

a) Memura, doğum sonrası analık izni süresinin bitim tarihinden itibaren ilk altı ayda günde üç saat, ikinci altı ayda günde bir buçuk saat süt izni verilir.

3) Süt izninin kullanımı

a) Süt izninden sadece kadın memur yararlanır.

b) Süt izninin hangi saatler arasında ve günde kaç kez kullanılacağı memur tarafından belirlenir.

ç) Süt izninin, memurun çocuğunu emzirmesi için günlük olarak kullanması gereken bir izin hakkı olması sebebiyle bu izin birleştirilerek sonraki günlerde kullanılamaz."

Süt izni çalışma süresi içerisinde kadın memurun tercihine göre kullanabiliyor.

Mevzuata göre kadın memura doğumdan sonraki iki yıl süreyle gece nöbeti ve gece vardiyası görevi verilemiyor. Bunun dışında vardiya uygulamasına engel bir düzenleme gözükmüyor.

Bu soru 19,559 defa okundu. 3 Yorum yapıldı
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam