Doğum yapan memura gece nöbeti verme yasağı ne zaman başlar?

19/08/2019 09:44:00
Yazdır

Soru

Belediyede devlet memuru hemşire olarak çalışmaktayım.Doğumdan sonra 657 sayılı devlet memuru kanununun 101.maddesi gereği 2 yıl nöbet tutamaz ibaresi analık izni bitiminden sonra mı başlar yada doğum yapılan tarih mi baz alınarak hesaplanır? Bu durumdan dolayı nöbet tutmuyorum.

Cevap

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu:

"Günün 24 saatinde devamlılık gösteren hizmetlerde çalışma saat ve usulünün tesbiti: Madde 101 - Günün yirmidört saatinde devamlılık gösteren hizmetlerde çalışan Devlet memurlarının çalışma saat ve şekilleri kurumlarınca düzenlenir. Ancak, kadın memurlara; tabip raporunda belirtilmesi halinde hamileliğin yirmidördüncü haftasından önce ve her halde hamileliğin yirmidördüncü haftasından itibaren ve doğumdan sonraki iki yıl süreyle gece nöbeti ve gece vardiyası görevi verilemez. Engelli memurlara da isteği dışında gece nöbeti ve gece vardiyası görevi verilemez."

Kadın memurlara doğumdan sonraki iki hafta süreyle gece nöbeti ve gece vardiyası verilmemesi gerekir.

Buradaki 2 yılın başlangıcı doğum yapılan tarihtir. Bize göre analık izninin bitmesi beklenmemeli, iki yıllık süre buna göre hesap edilmemelidir.

Bu soru 17,814 defa okundu.
YORUMLAR
Bu soruya henüz yorum yapılmamış.
İlk yorumu siz ekleyin.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam