İzin dönüşü göreve başlama dilekçesi vermek zorunda mıyım?

06/03/2018 10:03:00
Yazdır

Soru

Bir üniversite de öğretim elemanı olarak görev yapmaktayım. Mazeret, yıllık, doğum, hastalık gibi izin dönüşlerinde veya Raporlu sürenin sonunda, çalıştığım kuruma göreve başlama dilekçesi vermek zorunda mıyım? Eğer zorunda değilsem, bu konuda ne yapabilirim.

Cevap

2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 64. Maddesi:

"Öğretim elemanları yıllık izinlerini, normal olarak, öğrenime ara verilen zamanlarda kullanırlar. Bunların diğer izinleri ile Yükseköğretim üst kuruluşları personelinin ve yükseköğretim kurumları memurlarının izin işleri 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu hükümlerine göre yürütülür."

Memurların izinleri 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 102-108. Maddelerindedir.

Memurların izin işlerini açıklayan genel mevzuatta izin bitiminde göreve gelen personelden ayrıca göreve başlama dilekçesi alınmasını gerektiren bir hükme rastlamadık. Bu nedenle genel olarak bu tür bir zorunluluk olduğu söylenemez. Kurumların genelde bu işleri kendisinin takip ettiği anlaşılıyor.

Ancak kurumsal mevzuatta (iç genelge vb.) bu şekilde kurallara da rastlanabiliyor. Bu yönde kurallar bulunduğu sürece personelin buna uyması gerekmekte. Tabi kuralın değiştirilmesi yönünde müracaat hakkınızın her zaman bulunduğunu da hatırlatalım.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam