Örgün üniversite okuyorum mesaiye verildim sözleşmeli olarak haklarım nedir?

20/10/2019 07:49:00
Yazdır

Soru

Merhaba ben yeni atandım ayrıca örgün üniversite okuyorum başhekım beni mesaıye verdı söylememe rağmen benı kale almadı 4b olarak hakkım nedır üniversitem yanacakmı sırf başıvermıyor dıye

Cevap

4B sözleşmeliler Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslara göre istihdam ediliyor.

Esaslarda çalışma saatleri ve fazla mesai şöyle düzenlenmiş:

"Madde 13- Bakanlar Kurulunca Devlet memurları için saptanan çalışma saat ve süreleri sözleşmeli personel için de uygulanır

Bu Karar Esaslarına göre çalıştırılacak sözleşmeli personel o gün bitirilmesi gereken işlerin bitimine kadar çalışmak zorundadır. Normal çalışma sürelerini aşan bu süreler için ilgili kanunlarında öngörülen hükümler saklı kalmak kaydıyla her sekiz saati için bir gün hesabıyla izin verilir.

Günün yirmi dört saatinde devamlılık gösteren hizmetlerde çalışan sözleşmeli personelin çalışma saat ve şekilleri kurumlarınca düzenlenir. Ancak, kadın personele; tabip raporunda belirtilmesi halinde hamileliğinin yirmi dördüncü haftasından önce ve her halde hamileliğinin yirmi dördüncü haftasından itibaren ve doğumdan sonraki iki yıl süreyle isteği dışında gece nöbeti ve gece vardiyası görevi verilemez. Engelli sözleşmeli personele de isteği dışında gece nöbeti ve gece vardiyası görevi verilemez."

Sonuçta örgün üniversite okuduğunuz için mesainizin buna uygun düzenlenmesi talebinizi karşılayacak mevzuat hükmü bulunmadığını düşünüyoruz. Konu, hizmetin aksamaması bakımından amirinizin takdirinde gözüküyor.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam