Rapor sonunda işe başlamadan yıllık izin kullanabilir miyim?

18/11/2019 09:46:00
Yazdır

Soru

Merhaba

İstirahat raporu aldıktan sonra rapor bitiminde (işbaşı yapmadan) yıllık izin almamız mümkün mü? İşbaşı yapmadan yıllık izin alınmaz, işbaşı yapılması zorunlu şeklinde bir inanış var ama memurlarla ilgili mevzuatta yerini bulamadım. Bu konuda bilgilendirir misiniz?

Teşekkürler, iyi günler.

Cevap

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 103 üncü maddesi:

"Yıllık izinler, amirin uygun bulacağı zamanlarda, toptan veya ihtiyaca göre kısım kısım kullanabilir. Birbirini izleyen iki yılın izni bir arada verilebilir. Cari yıl ile bir önceki yıl hariç, önceki yıllara ait kullanılmayan izin hakları düşer."

Devlet Memurlarına Verilecek Hastalık Raporları ile Hastalık ve Refakat İznine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 8. Maddesi:

"Yıllık iznini kullanmakta iken hastalık raporu verilen memurun hastalık izin süresinin, yıllık izninin bittiği tarihten önce sona ermesi halinde, memur kalan yıllık iznini kullanmaya devam eder."

Hastalık raporları yönetmeliğinin bu maddesi sorunuza doğrudan cevap olmasa da hastalık izni sonunda göreve başlamadan izin kullanılabileceğini göstermesi açısından önemli.

Sonuçta memurların hastalık iznindeyken yıllık izin talep edebileceğini, kabul edilmesi halinde de hastalık izni (rapor) sonunda işe başlamadan yıllık izin kullanabileceğini düşünüyoruz.

Bu soru 42,902 defa okundu.
YORUMLAR
Bu soruya henüz yorum yapılmamış.
İlk yorumu siz ekleyin.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam