Belediye taşeron firmasında geçen hizmetim yıllık iznimde sayılır mı?

26/01/2019 15:34:00
Yazdır

Soru

Merhaba ben memur izin konusunda bilgi almak istiyorum. 2010 Eylül ayında ilk defa memur olarak göreve başladım. Bu tarihten önce 2,5 yıl belediyenin taşeron şirketinde çalıştım. Memur olduktan sonra daha önce çalıştığım günlerimi saydırdım. (hizmet birleştirme) Devlet memurları 10 yıla kadar 20 gün izin kullanabilirken, 10 yıldan sonra bu izin süresi 30 gün olmakta. Benim sormak istediğim şu şekilde, Belediyede kamu kurumu olduğu için, burada çalıştığım 2,5 yılı da izin süresi olarak hesaplattırıp, izinli gün süremi 30 güne çıkarabilir miyim? Sonuçta belediyede ve şimdiki yerimde çalıştığım gün sürelerimi hesaplarsak 11 yılı geçiyor. İyi günler.

Cevap

657 sayılı Kanunun 102. Maddesi:

"Devlet memurlarının yıllık izin süresi, hizmeti 1 yıldan on yıla kadar (On yıl dahil) olanlar için yirmi gün, hizmeti on yıldan fazla olanlar için 30 gündür. Zorunlu hallerde bu sürelere gidiş ve dönüş için en çok ikişer gün eklenebilir."

Devlet Memurları Kanunu Genel Tebliği (Seri No 154):

"Yıllık izin sürelerinin hesabında, hangi statüde olursa olsun kamu kurum ve kuruluşlarında geçen hizmet süreleri ile kamu kurum ve kuruluşlarında geçmese dahi Devlet memurlarının kazanılmış hak aylıklarında değerlendirilen hizmet sürelerinin dikkate alınması tebliğ olunur."

Taşeron işçilerin kadroya geçişleri 696 sayılı KHKyla gelen geçici 23. Ve 24. Maddelerde bulunmaktadır.

Taşeron hizmetler özel sektörde geçen hizmet kapsamında değerlendirilmektedir.

Memurluk kazanılmış aylık derecesinde değerlendirilen özel sektör hizmetleri 657 sayılı Kanunun 36/C maddesinde:

"1 - Teknik hizmetler sınıfına girenlerden memurluğa girmeden önce yurt içinde veya yurt dışında mesleklerini serbest olarak veya resmi veya özel müesseselerde ifa edenlerle memuriyetten ayrıldıktan sonra bu işlerde çalışarak yeniden memuriyete girmek isteyenlerin teknik hizmetlerde geçen süresinden bu kanun ve bu kanunun 87 nci maddesinde sözü edilen kurumlarda geçen sürenin tamamı ve geri kalan sürenin 3/4 ü toplamı memuriyette geçmiş sayılarak bu süreler her yılı bir kademe ilerlemesi ve her üç yıl için bir derece yükselmesi verilmek suretiyle değerlendirilir.

2 - Sağlık hizmetleri ve yardımcı sağlık hizmetleri sınıfına girenlerden memurluğa girmeden önce yurt içinde veya yurt dışında mesleklerini serbest olarak veya resmi veya özel kurumlarda yapanlarla, memurluktan ayrıldıktan sonra bu işlerde çalışarak yeniden memurluğa girmek isteyenlerin sağlık hizmetlerinde geçen süresinden, bu kanun ve bu kanunun 87 nci maddesinde sözü edilen kurumlarda geçen süreleri ile 196 ncı maddede belirtilen şekilde tespit edilecek mahrumiyet bölgelerinde en az 3 yıl çalışanların veya çalışacak olanların sürelerinin tamamı ve geri kalan sürelerinin 3/4 ü toplamı memurlukta geçmiş sayılarak bu sürelerin her yılı için bir kademe ilerlemesi ve her üç yılı için bir derece yükselmesi verilmek suretiyle değerlendirilir."

Belediye şirketinde geçen hizmetlerinizden memurluk kazanılmış hak aylığınızda değerlendirilmiş olanların yıllık izin sürenizde de değerlendirileceğini düşünüyoruz.

Bu soru 6,831 defa okundu. 1 Yorum yapıldı
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam