Öğretim üyesiyim önceki hizmetlerim yıllık izin hesabında değerlendirilir mi?

07/04/2019 17:06:00
Yazdır

Soru

Sayın yetkililer,

Ben bir devlet üniversitesinde öğretim üyesi olarak Ağustos 2018 den beri çalışmaktayım. Bu kurumda çalışmadan önce 9 yıl 5 ay kadar bir devlet devlet hastanesinde diyetisyen olarak çalıştım. Üniversiteye muvafakat ile geçtim.

Hastaneye 2009 yılında 657 ye tabi 4b sözleşmeli olarak merkezi yerleştirme ile atandım. 2011 haziran da kadroya geçirildim. Devlet hastanesinde çalışmadan önce 6 yıl 5 ay kadar özel hastanede diyetisyen olarak çalıştım. Kadroya geçtikten sonra özel sektörde çalıştığım süreler için hizmet birleştirmesi yapıldı. İntibak işlemlerim tamamlandı. Ben 2013 yılından ayrıldığım 2018 yılına kadar 30 gün izin kullanmaktaydım. Üniversiteye geçtiğimde bana sözleşmeli olarak devlet hastanesinde geçen sürelerin ve özel sektörde geçen hizmet sürelerimin sadece derece ve kadem ilerlemesi ile emeklilik hesabına dahil edildiğini ve yıllık izin hesabına dahil edilmediğini söyleyerek yıllık izin gün sayımın 20 gün olduğunu söylediler.

Benim yıllık izin gün sayım kaçtır? Bu konuda bana bilgi vermenizi rica ediyorum.

Saygılarımla.

Cevap

2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu

"Madde 64 - Öğretim elemanları yıllık izinlerini, normal olarak, öğrenime ara verilen zamanlarda kullanırlar. Bunların diğer izinleri ile Yükseköğretim üst kuruluşları personelinin ve yükseköğretim kurumları memurlarının izin işleri 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu hükümlerine göre yürütülür."

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu

102 nci madde: "Devlet memurlarının yıllık izin süresi, hizmeti 1 yıldan on yıla kadar (on yıl dahil) olanlar için 20 gün, hizmeti on yıldan fazla olanlar için 30 gündür. Zorunlu hallerde bu sürelere gidiş ve dönüş için en çok ikişer gün eklenebilir."

154 seri nolu Tebliğ

"Yıllık izin sürelerinin hesabında, hangi statüde olursa olsun kamu kurum ve kuruluşlarında geçen hizmet süreleri ile kamu kurum ve kuruluşlarında geçmese dahi Devlet memurlarının kazanılmış hak aylıklarında değerlendirilen hizmet sürelerinin dikkate alınması gerekmektedir."

Öğretim üyelerinin yıllık izinleri konusunda 657 sayılı DMK uygulanmakta.

Buna göre devlet hastanesinde sözleşmeli sürenizin ve özelde geçen hizmetinizin yıllık izin hesabınızda sayılması gerektiğini düşünüyoruz.

Ayrıntılı değerlendirmemiz için tıklayınız.)

Bu soru 15,107 defa okundu. 1 Yorum yapıldı
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam