PMYO öğrenim süreleri yıllık izin hesabında sayılır mı?

11/11/2018 17:27:00
Yazdır

Soru

2007 yılında Polis meslekyüksek okuluna giriş yaparak 2009 yılında göreve başladım. Sgk ile yaptığım yazışmalarda 01.08.2008 tarihinden itibaren 5510 sayılı kanunun 4. Maddesi içerisinde belirtilen Polis MYO akademi ve TSK nın okullarında geçen sürelerin sigortalı olarak kabul edildiğini öğrenmiş bulunmaktayım. E devlet üzerinden baktığımda 2008 ekim ayından sonraki günler PMYO da geçen sürelerim 4C statüsünde primlerinin ödendiğini hizmet dökümünde gördüm.

Mevcut kanunlar göz önünde bulundurulduğunda 01.10.2018 tarihinde hizmet yılım 10 yılı doldurmuş olur mu senelik izin hakkım 30 gün olur mu. Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim

Cevap

657 sayılı Kanunun 102. Maddesi:

"Devlet memurlarının yıllık izin süresi, hizmeti 1 yıldan on yıla kadar (On yıl dahil) olanlar için yirmi gün, hizmeti on yıldan fazla olanlar için 30 gündür. Zorunlu hallerde bu sürelere gidiş ve dönüş için en çok ikişer gün eklenebilir."

Devlet Memurları Kanunu Genel Tebliği (Seri No 154):

"Yıllık izin sürelerinin hesabında, hangi statüde olursa olsun kamu kurum ve kuruluşlarında geçen hizmet süreleri ile kamu kurum ve kuruluşlarında geçmese dahi Devlet memurlarının kazanılmış hak aylıklarında değerlendirilen hizmet sürelerinin dikkate alınması tebliğ olunur."

PMYO da geçen süreler öğrenim/öğrencilik süresi olduğundan sigortalı olsanız da bu sürenin "hizmet" (çalışma, istihdam) olarak değerlendirilemeyeceğini düşünüyoruz.

Sonuçta PMYO öğrenim sürelerinizin yıllık izninizin hesabında sayılamayacağını düşünüyoruz.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam