Sayı aşıldığı gerekçesiyle banka promosyonum ödenmiyor

27/07/2019 20:04:00
Yazdır

Soru

Sözleşmeli öğretmen olarak çalışıyorum. İlçe milli eğitim müdürlüğü ve banka belirli bir sayıda maaş ödemesi anlaşması yapmış bulunmakta. Bu sayı aşıldığı için biz sonradan gelen sözleşmelilere promosyon ödemesi yapılmamaktadır. Bunun için nasıl bir yol izlemeliyim teşekkürler.

Cevap

Kamu personelinin banka promosyonları 2007/21 sayılı Başbakanlık Genelgesi ile düzenlenmiş. Ama genelgede sorunuzla ilgili net bir açıklama bulunmuyor.

28/2/2019 tarihli Danıştay 15. Daire Kararında şöyle deniyor:

"...2007/21 sayılı Başbakanlık Genelgesi ile amaçlananın kamu görevlilerinin maaş ve benzeri ödemelerinin bankalar aracılığıyla ödenmesi sonucunda, bu tutarların belirli bir süre ilgili banka bünyesinde kalmasından dolayı elde edilen gelirin çalışanlara ödenmesinin sağlanması olduğu."

Mahkeme kararındaki gerekçeye baktığımızda bu ödemeden yararlanabileceğinizi değerlendiriyoruz. Bunun için kurumunuza başvurmanız gerektiğini, kabul edilmemesi halinde işlemin iptali için idari yargı yerlerine başvurabileceğinizi düşünüyoruz.

Danıştay kararı için tıklayınız.

Bu soru 4,830 defa okundu. 2 Yorum yapıldı
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam