İmam-hatipken din hizmetleri uzmanı kadrosuna geçtim ek göstergem neden düştü?

17/10/2019 06:49:00
Yazdır

Soru

Merhabalar daha önce İmam Hatip olarak görev yapmaktayken ( kadro derecem 4/3 idi ek göstergem de 1100 idi) görevde yükselme sınavı ile din hizmetleri uzmanligini kazandım ancak kadrom 5/1 ek göstergem 800 olmuş ve aldığım bilgiye göre ben 3000 ek gösterge den faydalanamiyormusum bu durumu düzeltmek istedim ancak ya iş bilmezlikten yada hatayi kabul etmemek olsa gerek kimse çözüm bulamadı bu iş nasıl düzelir cevaplarsaniz sevinirim zira birçok imam arkadaş aynı dertten muzdarip

Cevap

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 43/B maddesi:

"Bu ek göstergeler, ilgililerin belirtilen sınıf ve görevlerde bulundukları sürece ödemelere esas alınıp, terfi bakımından kazanılmış hak sayılmaz. Kurumların 1, 2, 3 ve 4 üncü dereceli kadrolarına atananlara uygulanacak ek göstergeler, ilgililerin daha önce bulunmuş oldukları kariyerleri ile ilgili sınıf veya ekli I sayılı Cetvelin Genel İdare Hizmetleri Sınıfı (g) bölümünde belirtilen görevlerde kazanılmış hak aylık derecelerine göre alabilecekleri ek göstergelerden düşük olamaz."

Kurumların 1, 2, 3 ve 4 üncü dereceli kadrolarına atananlara kariyerleri ile ilgili sınıfta alabilecekleri ek gösterge esas alınarak ödeme yapılabilmektedir.

Din hizmetleri uzmanı kadrosu genel idare hizmetleri sınıfındadır. Ancak imam hatip kadrosundan 5. Dereceli din hizmetleri uzmanı kadrosuna atandığınızdan imam Hatip kadrosunun ek göstergesinden (3000) yararlanamayacağınızı düşünüyoruz.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam