EKPSS ile yerleştim ancak atamam iptal edildi, puanım yandı mı?

20/07/2020 14:01:00
Yazdır

Soru

EKPSS puanı ile Ocak 2020 de atamam yapıldı, fakat kurum atamamı iptal etti. Aynı sınav puanı ile tekrar başvuruda bulunabilir miyim yoksa puanım yandı mı?

Cevap

Engelli kamu personel seçme sınavı ve bu sınava dayalı olarak engellilerin kamu kurumlarına yerleştirilmesi ve atanmasına ilişkin usul ve esaslar Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik ile düzenlenmiştir.

Yönetmeliğin "Yerleştirme" başlıklı 13. maddesinde, ortaöğretim, önlisans ve lisans mezunu engelli adayların memur kadrolarına yerleştirilmelerinde EKPSS'de alınan puanların kullanılacağı, yerleştirmelerde geçerliliği devam eden birden fazla EKPSS puanı bulunan adayın en üst eğitim düzeyinden almış olduğu en yüksek EKPSS puanı dikkate alınacağı, adayların, ilan edilen kadrolara EKPSS puanı esas alınarak tercihlerine göre yerleştirileceği, adaylarda, yerleştirme işlemine son başvuru tarihi itibarıyla 657 sayılı Kanunun 48. maddesinde yer alan genel ve özel şartlarla birlikte atanacakları kadro için Tercih Kılavuzunda ilan edilen diğer şartların aranacağı hükme bağlanmıştır.

Yönetmeliğin 14. maddesinde ise, "(1) Halen memur olarak çalışmakta olanlar, başka hizmet sınıfı kapsamındaki kadrolar ile bulundukları kadrolardan farklı olmak kaydıyla mezunu oldukları eğitim programları itibarıyla ihraz etmiş oldukları unvanlara ilişkin kadrolar hariç olmak üzere bu Yönetmelik kapsamında yerleştirme işlemlerine başvuramaz, yerleştirilseler dahi atamaları yapılamaz.

(2) Diğer kanunlarla memurluğa atanmaları engellenen adaylar da bu Yönetmelik hükümleri çerçevesinde yerleştirme işlemlerine başvuramaz, yerleştirilseler dahi atamaları yapılamaz.

(3) EKPSS veya kura sonucuna göre yerleştirildiği halde atama için aranılan koşulları taşımayan veya istenilen belgeleri süresi içerisinde getirmeyen adayların atamaları yapılamaz.

(4) EKPSS ve kura sonucuna göre yerleştirilmiş olmak bu maddede sayılanlar için herhangi bir hak teşkil etmez.

(5) Bu Yönetmelik hükümleri çerçevesinde EKPSS ve kura sonucuna göre herhangi bir kadroya yerleştirilen adaylar daha sonra yapılacak yerleştirmelere geçerliliği devam eden aynı eğitim düzeyine ait EKPSS puanı veya kura kaydıyla başvuru yapamaz." denilmektedir.

Yukarıda yer verdiğimiz Yönetmelik hükümlerini dikkate aldığımızda, bir defa EKPSS puanı ile yerleştirmesi yapılan adayın; atanmaktan vazgeçmesi, evrakları teslim etmemesi, şartları taşımaması veya ataması yapılıp sonradan iptal edilmesi sonucu değiştirmemekte olup, yerleştirmeye esas alınan EKPSS puanının geçerliliğini yitirdiğini, ilgilinin ancak yeni bir Engelli Kamu Personel Seçme Sınavına girip alacağı yeni puanla müteakip yerleştirmelere başvuru yapabileceğini değerlendirmekteyiz.

Bu soru 21,458 defa okundu. 2 Yorum yapıldı
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam