İstifa eden öğretim üyesi neleri kaybeder?

19/10/2007 17:07:00
Yazdır

Soru

Ben bir yüksek öğretim kurumunda Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktayken doktoramı tamamlayıp başka bir yüksek öğretim kurumuna Yardımcı Doçent kadrosuna atandım. Ancak gittiğim üniversitedeki şartları uygun bulmadığım için, başka bir yüksek öğretim kurumuna geçmek istiyorum. Çalışmakta olduğum yüksek öğretim kurumunda 3 aydır çalışmaktayım. Eğer muvafakat alamazsam, istifa etmeyi düşünüyorum.

Eğer istifa edersem neler kaybedeceğimi öğrenmek istiyorum.

Cevap

Başka bir üniversiteye öğretim üyesi olarak geçebilmeniz için; (aynen ilk atandığınızdaki gibi) gideceğiniz yükseköğretim kurumunda kadro ilanı, ilanda aranan özelliklerin karşılanması koşulu ile müracaat etmenizi müteakiben, çalışmakta olduğunuz üniversiteden muvafakat almanız ve diğer gerekli prosedürlerin yerine getirilmesi ile yeniden atanmanız gerekir. (Başka bir yükseköğretim kurumuna öğretim üyesi olarak naklen geçmeniz mümkün değildir.)

Muvafakat alamamanız halinde istifa ederseniz; öncelikli olarak açıkta kalırsınız ve çalışmakta olduğunuz pozisyonu (kadronuzu) kaybedersiniz. Yeniden herhangi bir kadroya atanmak istediğinizde ise; zaman kaybınız olacaktır. Ancak, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunun 60. madde b fıkrasına göre ayrıldığınız üniversiteye bu kanunun hükümleri çerçevesinde tekrar geri dönmeniz mümkündür. (2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunun 60. madde b fıkrası: Yükseköğretim kurumlarından, mahkeme veya disiplin kararları ile çıkarılanlar hariç olmak üzere herhangi bir nedenle kendi isteği ile ayrılan öğretim üyeleri başvuruları üzerine bu Kanun hükümleri çerçevesinde kadro koşulu aranmaksızın tekrar ayrıldıkları yükseköğretim kurumlarına dönebilirler.)

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam