Diyanette aylıksız izin süresi grup hizmetinden sayılır mı?

17/01/2008 15:55:00
Yazdır

Soru

Selamlar sayın memurlar net;
Öncelikle sizlerin bize olan yardımlarınızdan dolayı teşekkür ederim.

Eşim 11/04/2007 tarihinde kadrolu kuran kursu öğreticisi olarak atandı. Henüz aday memur ve adaylık süresi dolmadan doğum yapacak. Doğum sonrası isteğe bağlı doğum iznine ayrılabileceğini sitenizden okudum sorum şu:
104 madde gereği 12 ay ücretsiz doğum iznini kullandığında izin bitimi tarihiyle atandığı şehirde 2 yıllık hizmet süresini doldurmuş olacak. Bu durumda il dışına tayin isteme hakkı var mı? Bu konuda beni aydınlatırsanız her zaman ki gibi size müteşekkir olacağım.

Cevap

25.08.2004 tarih ve 25564 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 15 inci maddesinde, istek üzerine yer değiştirme
a) Mazeret üzerine yer değiştirme
b) Süre sebebiyle yer değiştirme
c) Karşılıklı yer değiştirme
olmak üzere düzenlenmiştir.

Anılan yönetmeliğin "Grup veya sınıf hizmetinden sayılmayacak süreler" başlıklı 25 inci maddesinde "Askerlikte geçen süreler, aylıksız izin süreleri ve yurt içinde veya yurt dışında doksan günü geçen geçici görevlendirmeler, bulunduğu grup ve sınıf hizmetinden sayılmaz."hükmü yer almaktadır.

657 sayılı Kanunun 108 inci maddesi hükmü uyarınca aylıksız izin süreleri kazanılmış hak aylık derece ve kademesinde değerlendirilmemektedir. Mezkur Yönetmeliğin 25 inci maddesi hükmü uyarınca da grup ya da sınıf hizmetinden sayılmayacağı hüküm yer almaktadır.


ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam