İlçeden beldeye görevlendirilen aile hekimi harcırah alır mı?

23/02/2008 09:01:00
Yazdır

Soru

4924 sözleşmeliydim. Aile hekimliğine geçince resmiyette ilçedeki toplum sağlığı merkezine alındım. Ancak oraya başlamadan 3 aylığına geçici görevli olarak sözleşmeli olarak çalıştığım beldede görevlendirildim. Şimdi ilçeden beldeye gidip geliyorum, yolluk alabilirmiyim? Valilik oluru var ama yollukla ilgili bir ibare yok. teşekkürler

Cevap

Devlet memurlarının geçici bir görev ile asıl görev yerinden başka bir yerde görevlendirilmeleri durumunda harcırah alabilmeleri hususu, Harcırah Kanunu?nun 14. Maddesinde düzenlenmiştir. Söz konusu madde hükmünde harcırah kanununun 1. Maddesinde belirtilen vazifelerin ifası amacıyla yurt içinde ya da yurt dışında geçici olarak görev yerinden başka bir yerde gönderilenlere yol masrafı ve yevmiye verileceği hüküm altına alınmıştır.

Dolayısıyla sizin geçici olarak görevlendirildiğiniz yere; göreve başlamak üzere ilk gidişinizdeki yol masrafı; orada geçici görevli bulunduğunuz günler için yevmiye; geçici göreviniz tamamlandıktan sonra görev yerinize dönmek için yol masrafınızın ödenmesi gerektiği ortaya çıkmaktadır. Ancak, geçici görevli olduğunuz yerden ikamet ettiğiniz asıl görev yerine her gün ki gidiş-dönüşleriniz için ayrıca bir yol masrafı verilmesi söz konusu olmayacaktır.

Diğer taraftan Harcırah Kanunu?nun 42. Maddesinde; Geçici bir görev ile başka bir yere gönderilenlere kanunda belirtilen gündelikler, görev mahalline varış tarihinden itibaren; Yurtiçinde bir yıllık dönem zarfında aynı yerde, aynı iş için ve aynı şahsa 180 günden fazla verilmeyeceği, ilk 90 gün için tam, takip eden 90 gün için 2/3 oranında ödeneceği hüküm altına alınmış olup, bu hüküm doğrultusunda belirtilen süreler için yevmiye ödenecektir.

Bu soru 13,623 defa okundu. 4 Yorum yapıldı
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam