Başka bir ilçeye görevlendirilen şube müdürü, gündelik alır mı?

29/12/2014 17:22:00
Yazdır

Soru

ilçe milli eğitim müdürlüğümüze, aynı ilin başka bir ilçe müdürü görevlendirilmiştir. Müdür bey iki ilçe arası için (her mesai günü) geçici görev yolluğu talep etmektedir. Yanlış ödeme yapmamak adına Müdür beyin geçici görev yolluğu alıp alamayacağı hakkında bilgilendirirseniz sevinirim. Teşekkürler.

Cevap

6245 sayılı Harcırah Kanununun "Geçici görev gündeliğinin verilebileceği azami süre" başlıklı 42 nci maddesinde de "Geçici bir görev ile başka bir yere gönderilenlere, görev mahalline varış tarihinden itibaren bu Kanuna göre verilen gündelikler:
a. Yurtiçinde bir yıllık dönem zarfında aynı yerde, aynı iş için ve aynı şahsa 180 günden fazla verilemez. İlk 90 gün için tam, takibeden 90 gün için 2/3 oranında ödenir.
...
Geçici görevlendirmelerde meydana gelecek ara vermeler bu müddetleri veya gündelik miktarını artırmaya neden olamaz.
....."
hükümleri yer almaktadır.

Bu hükme göre yurtiçinde geçici görevli olarak gidenlere ilk 90 gün tam, takip eden 90 gün 2/3 alması gerekiyor. Bu ödeme gündelik olarak ödenmesi gerekiyor. Bunun dışında sadece geçici görev yerine gider iken ve ayrılışta yol parası verilebilir.

Bu soru 7,485 defa okundu. 1 Yorum yapıldı
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam