Özürlü personele lojman tahsisinde öncelik verilir mi?

12/01/2009 18:44:00
Yazdır

Soru

Selamlar. Birçok yerde aramama rağmen bir türlü cevap bulamadığım bir sorum var. Karayolları 2.Bölge müdürlüğünde işçi pozisyonunda ve özürlü statüsünde çalışmaktayım. Özürlü pozisyonunda çalışan işçilere lojman tahsis edilme zorunluluğu var mıdır? Ya da özürlü personele lojman tahsis edilirken herhangi bir öncelik var mıdır? Bu konu hakkındaki kanuna nasıl ulaşırım? Cevaplarsanız çok sevinirim. Teşekkürler.

Cevap

Kamu konutlarının tahsis biçimi, oturma süresi, kira, bakım, onarım ve yönetimine ilişkin temel ilkeleri belirlemek üzere 9/11/1983 tarihli ve 2946 sayılı Kamu Konutları Kanunu 11/11/1983 tarih ve 18218 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmış bulunmaktadır. Kanunun kapsamı, 2 nci maddesinde şu şekilde düzenlenmiştir.

Kapsama dahil kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personele; kamu konutlarının;
a) Özel tahsisli konutlar,
b) Görev tahsisli konutlar,
c) Sıra tahsisli konutlar,
d) Hizmet tahsisli konutlar olarak tahsis edilebileceği hüküm altına alınmıştır.

Kanunun uygulamasını göstermek üzere ise, Kamu Konutları Yönetmeliği ise 23.9.1984 tarih ve 18524 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe konulmuştur.

İşçi ve memur istihdam edilen kamu kurumunda; "İşçi personele lojman verilir mi? Memurun öncelik hakkı var mıdır?" sorusuna ilişkin olarak daha önce yayımlanmış ayrıntılı habere bakınız.

Bir kurumda hem işçi hem de memur varsa, işçiye lojman verilir mi?

Belirtilen Kanun ve Yönetmelikte özürlü(sakat) personele lojman tahsisinde öncelik ve ayrıcalık tanınmasına ilişkin bir düzenlemeye yer verilmemiştir. Özürlü personele diğer personel gibi mevzuat çerçevesinde lojman tahsis edilmesi mümkün bulunmaktadır.

Bu soru 38,346 defa okundu. 11 Yorum yapıldı
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam