Açıktan vekil olarak atanan memur, kaç günlük hastalık raporu alabilir?

20/05/2009 11:40:00
Yazdır

Soru

Merhabalar. Ben 6 aydır vekil öğretmenlik yapıyorum. Vekil öğretmenlerin rapor hakkı var mıdır? Varsa kaç gündür? Haftalık mı alınması lazım yoksa örnek veriyorum 20 günlük birden alınabilir mi? Çok acilen bu sorunun cevabına ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim...

Cevap

Açıktan vekil öğretmen olarak atanan personelin hastalanmaları halinde devlet memurlarını faydalanmakta oldukları hastalık izinlerinden memurlar gibi faydalanması gerektiği düşünülmektedir.

Devlet Personel Başkanlığının11.11.2004 tarih ve B.02.1.DPB.0.12.01/19597 sayılı yazısında Açıktan vekil olarak atanan imam hatiplere hastalık izni verilmesi gerektiği mütalaa etmiştir.

Vekil İmamlara İlişkin Genelge

Hasta olan vekil öğretmenlere doktor raporu ile gerekli görülmesi halinde asil devlet memurlarında olduğu gibi hastalık izni verilmesi gerekmektedir. Vekil öğretmenler tek hekimden alacakları rapor ile 20 güne kadar hastalık izni kullanmaları mümkün bulunmaktadır.

Bu soru 15,694 defa okundu. 9 Yorum yapıldı
YORUMLAR
ANKET
Sendikanıza neden üye oldunuz?
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam