Banka promosyon sözleşmesi şartlarının değişmesi, promosyon alıp almamayı etkiler mi?

11/09/2009 07:05:00
Yazdır

Soru

Merhaba banka promosyonu hakkında bir sorum olcak. K.Maraşın merkeze bağlı beldesinde öğretmen olarak çalışırken M.Eğitim Müdürlüğü köy öğretmenleri adına akbankla sözleşme yaptı ve 6 ayda 100 tl ödenecekti ilk taksidi alınca merkeze tayinim çıktı. Banka şubem ve hesabım değişmediği halde promosyonum kesildi. M.eğitim müdürlüğü alamaycamı söylediler. Aynı il içinde yer değişikliğinde banka şube hesap değişmeden adıma üç yıllık yapılan sözleşme olduğu halde alamamam yasalmı. Bu konuda bilgi verirseniz memnun olurum. Saygılar sunarım.

Cevap

2008/18 sayılı Başbakanlık genelgesi

2007/21sayılı Başbakanlık genelgesi

Bankalar ile kamu görelileri temsilcileri arasında yapılan promosyon sözleşmelerinin belirli şartları bulunmaktadır. Söz konusu şartlar karşılıklı rıza ile akdedilmektedir.Şartların değişmesi sözleşmeyi geçersiz kılması kaçınılmazdır.

Köy öğretmenleri için yapılmış olan protokolden köy öğretmeni olmayanların faydalanmamasının normal olduğu düşünülmektedir. Ancak, ilçe merkezinde görevli öğretmenler veya diğer kamu görevlileri için yapılan promosyon şartlarından faydalanabileceğiniz değerlendirilmektedir.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam