Geliştirme ödeneği, üniversitedeki idari personele verilir mi?

05/04/2011 16:10:00
Yazdır

Soru

.. Üniverstesinde Bilgisayar İşletmeni olarak görev yapmaktayım. Akademik personele ödenen Üniversite Geliştirme ödeneğinin bizlere yani idari personelede ödenmesi gerektiği tartışılıyor. Ne kadar doğrudur bizlerde alabilirmiyiz bu ödeneği. Şimdiden Teşekkrler. İyi Çalaşımalar...

Cevap

2914 sayılı Kanunun 14. maddesinde şu hüküm yer almaktadır:

"Geliştirme ödeneği:

Madde 14 ? (Değişik: 3/4/1998 - 4359/15 Md.)

Diğer yükseköğretim kurumlarına göre sosyo-ekonomik açıdan daha az gelişmiş yerlerde öğretim yapan ve/veya yeterli sayıda öğretim elemanı sağlanamayan yükseköğretim kurumları ile bunların bölümlerinde görevli öğretim elemanlarına; almakta oldukları aylık gösterge ve ek gösterge toplamının 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu uyarınca belirlenen aylık katsayı ile çarpımı sonucu bulunacak miktarın beş katına kadar geliştirme ödeneği ödenebilir.

Geliştirme ödeneği verilecek yükseköğretim kurumları, ödeneğin verilmesine ilişkin usul ve esaslar ile oran veya miktarları, bu ödenekten yararlanma süresi ile yararlanamayacak olanlar ve diğer hususlar Yükseköğretim Kurulu ile Milli Eğitim Bakanlığının görüşü ve Maliye Bakanlığının teklifi üzerine Bakanlar Kurulu Kararı ile tespit edilir.

Bu ödenek damga vergisi hariç herhangi bir vergi ve kesintiye tabi tutulmaz. (3)"

Maddenin birinci fıkrasında, bu ödeneğin sadece "öğretim elemanlarına" verileceği hüküm altına alınmıştır.

Ayrıca, Geliştirme Ödeneği Ödenmesine Dair Kararda da, bu ödeneğin öğretim elemanlarına verilmesine dair hükümler yer almaktadır.

Buna göre, bu ödeneğin idari personele verilmesi mümkün görülmemektedir.

Bu soru 12,561 defa okundu. 2 Yorum yapıldı
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam