399'daki sözleşmeli hizmet süreleri, memuriyette sayılır mı?

17/07/2011 11:56:00
Yazdır

Soru

Hayırlı günler bir sorum var ben TCDD 399 bağlı sözleşmeli olarak 4 yıl çalıştıktan sonra. Marta KPSS ile 657 li bir kuruma atandım sorum şu sözleşmelide geçirdiğim 4 yıl memuriyetimden sayılır mı?

Cevap

Devlet memurlarının memuriyete girmeden ya da memurluktan ayrılarak yapmış olduğu hizmetlerinin kazanılmış hak aylık derece kademesinde değerlendirilmesi yasal düzenlemeler çerçevesinde yapılmaktadır.
657 sayılı Devlet Memurları Kanununun "Tesis edilen sınıflar" başlıklı değişik 36 ncı maddesinde hizmet sınıfları sayılmış ve devlet memurlarının memuriyete girmeden ya da memurluktan ayrılarak yapmış olduğu hizmetlerinin kazanılmış hak aylık derece kademesinde ne şekilde değerlendirileceğine ilişkin düzenlemeler bulunmaktadır.
Örneğin: teknik, sağlık, avukatlık vb. hizmetler kazanılmış hak aylık derece ve kademede (memuriyette) değerlendirilmektedir.
657 sayılı Kanunda yer alan hükümlere uygun ve ya diğer kanun hükümleri uyarınca kazanılmış hak aylık derece ve kademede değerlendirilmesine ilişkin hüküm bulunan hizmetlerin kazanılmış hak aylık derece kademede değerlendirilmesi mümkün bulunmaktadır.

Bu bağlamda eğer GİH'te çalışıyor iseniz 399'daki hizmetlerinin sayılmayacak ama teknik, sağlık veya avukatlık hizmetleri sınıfında çalışıyorsanız, 399'daki hizmet süreleriniz sayılacaktır.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam