Belediye bağlı kuruluşları daire başkanları atanmasında hizmet süresi değişti mi?

11/09/2018 10:09:00
Yazdır

Soru

MERHABA MEMURLAR.NET

BİLİNDİĞİ ÜZERE 703 SAYILI KHK İLE 657 SAYILI KANUNUN 68 MADDESİNİN "B" BENDİNE EK PRAGRAF EKLENEREK ÜST DÜZEY KAMU YÖNETİCİSİ SAYILMAYAN DAİRE BAŞKANLARININ ATAMASI İÇİN ARANAN ŞARTLARDAN BİR TANESİ OLARAK 5 YIL ŞARTI GETİRİLDİ. SU VE KANALİZASYON İDARELERİNDE Kİ DAİRE BAŞKANLIĞI ATAMALARINDA BU BEŞ YIL ŞARTI NIN UYGULANABİLİRLİĞİ NEDİR.

AYRICA; ÜST DÜZEY KAMU YÖNETİCİLERİ KİMLERDİR?

ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDER İYİ ÇALIŞMALAR DİLERİM.

Cevap

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 68/B maddesi:

"Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sınıfı ile Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri Sınıfı hariç, sınıfların 1, 2, 3 ve 4 üncü derecelerindeki kadrolarına, derece yükselmesindeki süre kaydı aranmaksızın, atanmasındaki usule göre daha aşağıdaki derecelerden atama yapılabilir.

Ancak, bu şekilde bir atamanın yapılabilmesi için ilgilinin;

a) 1 inci dereceli kadrolardan ek göstergesi 5300 ve daha yukarıda olanlar için en az 12 yıl,

b) 1 inci ve 2 nci dereceli kadrolardan ek göstergesi 5300'den az olanlar için en az 10 yıl,

c) 3 üncü ve 4 üncü dereceli kadrolar için en az 8 yıl,

hizmetinin bulunması ve yükseköğrenim görmüş olması şarttır."

703 Kanun Hükmünde Kararnameyle eklenen fıkra:

"Cumhurbaşkanı onayıyla yapılan atamalarda Cumhurbaşkanlığı kararnamesinde öngörülen hizmet süresi şartları aranır. Üst kademe kamu yöneticisi sayılmayan daire başkanı ve bu kadrolara denk yönetici kadrolarına yapılacak atamalarda bu bentte öngörülen hizmet süresi yükseköğrenim gördükten sonra beş yıl olarak uygulanır. Ancak bu beş yıllık sürenin hesabında Devlet memurlarının kazanılmış hak aylık derece ve kademesinde değerlendirilen hizmet süreleri esas alınır."

Yeni kanunla üst kademe yöneticisi sayılmayan daire başkanı ve bu kadrolara denk yönetici kadrolarına yapılacak atamalarda derecesine bakılmadan yükseköğrenim gördükten sonra beş yıl hizmet aranıyor.

Bizce üst kademe yöneticileri 3 sayılı Üst Kademe Kamu Yöneticileri İle Kamu Kurum Ve Kuruluşlarında Atama Usüllerine Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin eki listelerde belirtilmiş unvanlardır.

Su ve kanalizasyon idarelerindeki daire başkanlığı üst kademe yöneticisi listelerinde sayılmadığından beş yıl hizmet aranacağını düşünüyoruz.

Bu soru 6,997 defa okundu.
YORUMLAR
Bu soruya henüz yorum yapılmamış.
İlk yorumu siz ekleyin.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam