Kendi isteğiyle il merkezinden bir köye müdür yardımcısı olarak görevlendirilen, geçici görev harcırahı alır mı?

12/02/2012 21:51:00
Yazdır

Soru

SORU:

Merhaba,

İl merkezindeki bir okuldan kendi isteğim ile ilin bir köyüne geçici görevlendirme ile Ek ders yönetmeliğinin 16. maddesine göre valilik oluru neticisende müdür yardımcısı olarak görevlendirildim. Bu durumda harcırah veya yolluk alırmıyım?

Teşekkürlür

Cevap

CEVAP:

Harcırah kanununun “Muvakkat vazife harcırahı” başlıklı 14 üncü madesinede kimlerin geçici bir görevlendirme sonucu yolluk ve yevmiye alacağı belirlenmiş olup, söz konusu madde de geçici bir görev ile memuriyet mahalli dışında başka bir yere görevlendirilenlerin harcırah alabileceği hüküm altına alınmıştır.

Harıcırah kanununu tanımlar başlıklı 3 üncü maddesinde ise memuriyet mahalli tanımlanmış olup buna göre geçici bir görev ile gittiğiniz köy il belediye sınırları içinde değil ise yani; belediyenin hizmet alanı dışında ise kendi isteğinizle geçici olarak görevlendirilmiş olsanız bile harcırah almanız gerektiği kanaatindeyiz.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam